Biedriņš paliek bez punktiem "Warriors" zaudējumā "Lakers"; Braients gūst traumu
Biedriņš laukumā devās otrajā mačā pēc kārtas, nospēlējot astoņas minūtes un 42 sekundes, kuru laikā metienus pa grozu neizdarīja un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Latvietim bija nopietnas piezīmju problēmas un salīdzinoši neilgajā laikā viņš pamanījās tikt pie pieciem noteikumu pārkāpumiem.
Basketbols
2013. gada 13. aprīlis, 16:53

Biedriņš paliek bez punktiem "Warriors" zaudējumā "Lakers"; Braients gūst traumu

Jauns.lv

Bez punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē piektdien palika latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, bet viņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība regulārā čempionāta spēlē ar 116:118 (32:26, 25:31, 33:28, 26:33) piekāpās Losandželosas "Lakers" komandai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaut "Lakers" tika pie ļoti svarīga panākuma cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs, mača izskaņā traumu guva komandas līderis Kobe Braients, kurš šosezon, visticamāk, vairs nevarēs doties laukumā.

Iespaidīgu sniegumu "Warriors" komandā nodemonstrēja Stīvens Karijs, kurš guva 47 punktus un izcīnīja deviņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 25 punktus savāca Klejs Tomsons.

Iepriekšējā cīņā gūtas traumas dēļ šo maču izlaida "Warriors" komandas pamatcentrs austrālietis Endrjū Boguts. Līdz ar to maču pamatsastāvā sāka vienības trešais centrs nigērietis Festuss Ezeli nospēlēja 17 minūtes, tiekot pie četriem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Savukārt "Lakers" komandas spožākā zvaigzne Kobe Braients guva 34 punktus, bet pāris minūtes pirms mača beigām viņš laukumu atstāja klibojot.

Kaut Braientam magnētiskā rezonanse tiks veikta tikai sestdien, tiek uzskatīts, ka viņš guvis Ahileja cīpslas traumu un šosezon, visticamāk, vairs nevarēs atgriezties laukumā.

Pats basketbolists atzinis, ka traumu guvis situācijā kādu izpildījis miljons reižu, bet jau izteicis pārliecību, ka nākamajā sezonā atgriezīsies spēcīgāks nekā jebkad agrāk. Šī ir viena no nopietnākajām Braienta traumām viņa 17 gadus ilgajā karjerā.

Braienta trauma aizēnoja viņa komandas biedra Po Gasola sasniegto "triple-double" - spānis guva 26 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, "Warriors" komanda jau iepriekš bija kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. "Play-off" turnīrā "Warriors" piedalīsies pirmoreiz kopš 2007.gada un tikai otro reizi 19 gadu laikā.

Iepriekšējo reizi, kad "Warriors" piedalījās NBA izslēgšanas spēlēs, tā pirmajā kārtā sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem līgas vēsturē, pieveicot Dalasas "Mavericks", bet pirms tam viņi "play-off" cīņās nebija piedalījušies kopš 1994.gada.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 45 uzvarām 80 mačos saglabā sesto vietu, bet "Lakers" komanda ar 43 panākumiem 79 mačos atrodas astotajā pozīcijā, turpinot cīņu par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Ja šodien noslēgtos regulārais čempionāts, "Warriors" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā sacenstos ar Denveras "Nuggets" komandu, kas pašlaik atrodas trešajā vietā.

LETA, Foto: EPA/LETA