Biedriņa "Warriors" NBA regulāro sezonu noslēdz ar uzvaru; Karijam NBA rekords
Stīvens Karijs kļuvis par NBA rekordistu iemesto tālmetienu skaita ziņā vienas sezonas laikā.
Basketbols
2013. gada 18. aprīlis, 09:45

Biedriņa "Warriors" NBA regulāro sezonu noslēdz ar uzvaru; Karijam NBA rekords

Jauns.lv

Uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta pēdējās kārtas spēlē trešdien izcīnīja latviešu centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība, kas ar 99:88 (24:17, 26:19, 16:27, 33:25) izbraukumā uzvarēja Portlendas "Trail Blazers" komandu.

Tomēr Biedriņš muguras savainojuma dēļ izlaida otro spēli pēc kārtas. Pagaidām joprojām nav zināms, kad latvietis varēs atgriezties laukumā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 gūtajiem punktiem bija Klejs Tomsons, bet 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Deivids Lī.

Tikmēr 15 punktus sameta Stīvens Karijs, kurš turklāt sasniedza jaunu NBA rekordu regulārajā sezonā realizēto tālmetienu skaita ziņā. Četri šajā spēlē realizētie trīspunktu metieni palīdzēja Karijam sezonu noslēgt ar 272 metieniem un par trim raidījumiem apsteigt Reja Alena rekordu, kas tika sasniegts 2005./2006.gada sezonā.

Iespaidīgu sezonu aizvada arī Lī, kuram šis bija 56. "double-double" šosezon. Viņš kļuva par pirmo "Warriors" basketbolistu, kurš sezonu noslēdz šī statistikas rādītāja galvgalī līgā, kopš 1963./64.gada sezonas, kad Vilts Čemberleins divus divciparu skaitļus sasniedza visos 80 mačos.

Savukārt "Trail Blazers" vienībā iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja Lemarkuss Eldridžs, kurš guva 30 punktus un izcīnīja 21 atlēkušo bumbu. Savukārt 21 punktu pievienoja Demjans Lilards.

Pēc divu spēļu izlaišanas traumas dēļ šoreiz laukumā atgriezās "Warriors" komandas pamatcentrs austrālietis Endrjū Boguts, laukumā pavadot 18 minūtes, kuru laikā guva divus punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Savukārt vienības trešais centrs nigērietis Festuss Ezeli nospēlēja 17 minūtes, tiekot pie diviem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

NBA Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā "Warriors" ar 47 uzvarām 82 mačos izcīnīja sesto vietu.

Kā ziņots, "Warriors" komanda jau iepriekš bija kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. "Play-off" turnīrā "Warriors" piedalīsies pirmoreiz kopš 2007.gada un tikai otro reizi 19 gadu laikā.

Iepriekšējo reizi, kad "Warriors" piedalījās NBA izslēgšanas spēlēs, tā pirmajā kārtā sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem līgas vēsturē, pieveicot Dalasas "Mavericks", bet pirms tam viņi "play-off" cīņās nebija piedalījušies kopš 1994.gada.

Šoreiz "Warriors" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā spēkosies ar Denveras "Nuggets", kas izcīnīja trešo vietu. Šī sērija sestdien sāksies Denverā.

Šīs vienības pirmās trīs savstarpējās spēles aizvadīja novembrī, bet vēl reizi sacentās janvāra vidū un šajos mačos trīs panākumus izcīnīja "Nuggets".

Citos Rietumu konferences ceturtdaļfināla pāros Oklahomasitijas "Thunder" (1.vieta konferencē) sacentīsies ar Hjūstonas "Rockets "(8.), Sanantonio "Spurs" (2.) sagaidīs aizraujošs duelis ar Losandželosas "Lakers" (7.), bet Losandželosas "Clippers" (4.) samēros spēkus ar Memfisas "Grizzlies" (5.).

Ambiciozā "Lakers" komanda, kas šo sezonu aizvadīja neveiksmīgi, vietu izslēgšanas spēlēs garantēja vien pēdējā dienā.

Tikmēr Austrumu konferencē čempione Maiami "Heat" (1.) pirmajā kārtā sacentīsies ar Milvoki "Bucks" (8.), Ņujorkas "Knicks" (2.) tiksies ar Bostonas "Celtics" (7.) basketbolistiem, Indiānas "Pacers" (3.) sagaidīs duelis ar Atlantas "Hawks" (6.), bet Bruklinas "Nets" (4.) spēkosies ar Čikāgas "Bulls" (5.).

LETA/Foto: AFP/LETA