Daugaviņam pirmais rezultativitātes punkts "Bruins" sastāvā. VIDEO
Kaspars Daugaviņa aktīvais sniegums neglāba Bostonas "Bruins" no zaudējuma pret latvieša bijušo klubu.
Hokejs

Daugaviņam pirmais rezultativitātes punkts "Bruins" sastāvā. VIDEO

Jauns.lv

Pie sava pirmā rezultativitātes punkta Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bostonas "Bruins" rindās svētdien tika latvietis Kaspars Daugaviņš, bet viņa pārstāvētā vienība noslēdzošajā regulārā čempionāta spēlē ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) savā laukumā zaudēja latvieša bijušajam klubam Otavas "Senators".

Daugaviņam pirmais rezultativitātes punkts "Bruins...

Daugaviņš pēc piecu spēļu izlaišanas aizvadīja otro maču pēc kārtas, bet trešās trešdaļas 14.sekundē pēc viņa piespēles 2:2 panāca vācietis Deniss Seidenbergs.

Latvietis uz ledus pavadīja 11 minūtes un 27 sekundes, veicot trīs metienus pa vārtiem un iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šī cīņa tika pārcelta pēc Bostonas maratona laikā notikušā terorakta. Tajā piedzīvotais zaudējums liedzis "Bruins" hokejistiem uzvarēt savā divīzijā un iegūt potenciāli parocīgāku pretinieku izslēgšanas maču turnīrā.

Kā ziņots, visu savu līdzšinējo NHL karjeru Daugaviņš bija aizvadījis "Senators" komandā. Pēc nokļūšanas "Bruins" rindās 27.martā spēkā palicis latvieša iepriekš noslēgtā līguma termiņš, kas nozīmē, ka viņu saista attiecības līdz šīs sezonas beigām. Noslēdzoties līguma termiņam, Daugaviņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Saīsinātajā NHL regulārajā sezonā Daugaviņš laukumā devās 25 mačos, kuros viņa kontā bija vieni gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -8.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Bruins" ar 62 punktiem 48 spēlēs ieņēma ceturto vietu. Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "Bruins" komandu sagaida duelis ar Toronto "Maple Leafs" hokejistiem, kas ierindojās piektajā pozīcijā.

Pārējos Austrumu konferences ceturtdaļfināla pāros konferences spēcīgākā komanda Pitsburgas "Penguins" tiksies ar Ņujorkas "Islanders" (8.), Monreālas "Canadiens" (2.) spēkosies ar "Senators" (7.), bet Vašingtonas "Capitals" (3.) krustos šķēpus ar Ņujorkas "Rangers" (6.)

Kā ziņots, devītajā vietā konferencē palika Vinipegas "Jets" komanda, kurā sezonas otro pusi pavadīja Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Tikmēr Rietumu konferences ceturtdaļfinālā konferences un arī visas līgas regulārās sezonas uzvarētāja Čikāgas "Blackhawks" spēkosies ar Minesotas "Wild" (8.), Anaheimas "Ducks" (2.) sacentīsies ar Detroitas "Red Wings" (7.), Vankūveras "Canucks" (3) sagaidīs duelis ar Sanhosē "Sharks" (6.), bet Sentluisas "Blues" (4.) centīsies pārspēt pašreizējos Stenlija kausa īpašniekus Losandželosas "Kings" (5.).

Kā ziņots, saīsinātā regulārā čempionāta ietvaros katrai komandai šosezon bija jāaizvada pa 48 spēlēm.

Kaspara Daugaviņa rezultatīvā piespēle - video:

Kaspara Daugaviņa lieliskā iespēja gūt vārtus - video:

Bīstams Kaspars Daugaviņa metiens - video:

Mača interesantākie momenti - video:
LETA/Foto: AFP/LETA