Latvijas hokeja izlasei uzdots iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā
Latvijas hokeja izlasei šogad ir uzdevums iekļūt astoņu pasaules labāko komandu skaitā.
2013. gada 30. aprīlis, 16:59

Latvijas hokeja izlasei uzdots iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienībai gaidāmajā pasaules čempionātā uzdots uzdevums sasniegt ceturtdaļfinālu, otrdien notikušajā preses konferencē informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Lai to paveiktu, Latvijas izlasei astoņu komandu apakšgrupā pēc viena apļa turnīra jāiekļūst labāko četriniekā.

Pretēji iepriekš ziņotajam preses konferencē joprojām netika nosaukts izlases galējais sastāvs - zem jautājuma zīmes joprojām esot viena uzbrucēja un viena aizsarga pozīcija.

Kā ziņots, pirms tam otrdien izskanēja informācija, ka no izlases treniņnometnes atskaitīti aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Toms Hartmanis un Kaspars Saulietis.

Līdz ar to pašlaik izlases sastāvā ir trīs vārtsargi, kas visi arī brauks uz turnīru, - Edgars Masaļskis, kurš gan traumas dēļ nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē, Māris Jučers un Kristers Gudļevskis.

Tāpat komandas sastāvā šobrīd ir deviņi aizsargi, ieskaitot Artūru Kuldu, kurš jau ieradies Rīgā. Bez Kuldas izlases sastāvā ir arī Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Izlases treneru rīcībā joprojām ir 14 uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš, Juris Štāls un Māris Bičevskis.

Paredzams, ka izlasē tiks iekļauti astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Viena uzbrucēja vieta, visticamāk, tiks taupīta Zemgum Girgensonam, kura komanda ir viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām Amerikas hokeja līgā (AHL).

Tādējādi pašlaik, ieskaitot Kuldu un neieskaitot Girgensonu, izlasē ir 26 spēlētāji. Čempionātam varēs pieteikt 25 hokejistus, bet katrai konkrētajai spēlei - 22.

Komandas kapteini Latvijas izlases vadība sola nosaukt trešdien.

Kā ziņots, sagatavošanās posmā Latvijas izlase aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, ciešot sešus zaudējumus un gūstot vien deviņus vārtus.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu, bet grupu vājākās komandas zaudēs vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA