Cibuļski un Bičevski pēdējos atskaita no Latvijas izlases; Nolans vēl cer uz Girgensonu
Kļuvis zināms, ka arī aizsargs Oskars Cibuļskis (attēlā) un uzbrucējs Māris Bičevskis nedosies uz pasaules čempionātu hokejā.
2013. gada 1. maijs, 14:10

Cibuļski un Bičevski pēdējos atskaita no Latvijas izlases; Nolans vēl cer uz Girgensonu

Jauns.lv

No Latvijas hokeja izlases pirms gaidāmā pasaules čempionāta pēdējie atskaitīti aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Māris Bičevskis.

Savukārt izlases kapteiņa pienākumus čempionātā pildīs uzbrucējs Lauris Dārziņš, kura asistenti būs Jānis Sprukts un Georgijs Pujacs.

Dienu iepriekš no izlases sastāva tika atskaitīti aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Toms Hartmanis un Kaspars Saulietis.

Līdz ar to izlases sastāvā uz čempionātu dosies ir trīs vārtsargi - Edgars Masaļskis, kurš gan traumas dēļ nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē, Māris Jučers un Kristers Gudļevskis.

Komandas sastāvā būs astoņi aizsargi, ieskaitot Artūru Kuldu, kurš otrdien ieradās Rīgā. Bez Kuldas izlases sastāvā ir arī Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Izlases treneru rīcībā pašlaik ir 13 uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Viena uzbrucēja vieta tiek taupīta Zemgum Girgensonam, kura komanda ir viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām Amerikas hokeja līgā (AHL).

Tādējādi tagad, ieskaitot Kuldu un neieskaitot Girgensonu, izlasē ir 24 spēlētāji. Čempionātam varēs pieteikt līdz 25 hokejistiem, bet katrai konkrētajai spēlei - 22.

Kā ziņots, sagatavošanās posmā Latvijas izlase aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, ciešot sešus zaudējumus un gūstot vien deviņus vārtus.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu, bet grupu vājākās komandas zaudēs vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Latvijas izlasei čempionātā izvirzīts uzdevums iekļūt ceturtdaļfinālā.


LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA