Porziņģis jauno NBA sezonu iesāk pārliecinoši; "Knicks" - ļoti neizteiksmīgi. VIDEO
Kristaps Porziņģis cīņā pret Aimanu Šampertu.
Basketbols

Porziņģis jauno NBA sezonu iesāk pārliecinoši; "Knicks" - ļoti neizteiksmīgi. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunās sezonas atklāšanas spēlē pārliecinošu zaudējumu piedzīvoja Ņujorkas "Knicks", kas, neskatoties uz Kristapa Porziņģa 16 punktiem, izbraukumā nespēja rast argumentus pret pērno čempioni Klīvlendas "Cavaliers" - 88:117.

Porziņģis jauno NBA sezonu iesāk pārliecinoši; "Kn...

Kristaps Porziņģis savas otrās NBA sezonas debijas mačā laukumā pavadīja ilgāko laiku savā komandā - 32:48 minūtes, kuru laikā guva 16 punktus, trāpot trīs no pieciem tālmetieniem, divus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no sešiem soda metieniem. Tāpat Kristapam arī septiņas atlēkušās bumbas (četras uzbrukumā), viena pārķerta bumba, divi bloķēti metieni, kā arī divas kļūdas un piecas personiskās piezīmes. Par Porziņģi "Knicks" sastāvā rezultatīvāki bija vienīgi abi komandas pazīstamākie spēlētāji - Karmelo Entonijs un Dereks Rouzs, kuriem attiecīgi - 19 un 17 punkti. Abi šie basketbolisti brīžiem izcēlās ar ļoti individuālu sniegumu, kas noteikti nenāca par labu komandai. Ar septiņiem punktiem izcēlās lietuvietis Mindaugs Kuzminsks, kurš savā NBA debijas spēlē laukumā pabija nepilnas desmit minūtes mača izskaņā, kad cīņas liktenis praktiski jau bija izšķirts. Četrus punktus "Knicks" labā arī cits eiropiešu debitants spāni Vilijs Ernangomezs, kurš laukumā kopumā pavadīja deviņarpus minūtes.

Tikmēr "Cavaliers" rindās teicamu spēli aizvadīja Kairijs Ērvins, kurš sameta 29 punktus, bet Kevins Lovs un Lebrons Džeimss pievienoja attiecīgi 23 un 19 punktus. Džeimss jauno sezonu sāka ar "triple-double", jo izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas zem groziem un izdarīja 14 rezultatīvas piespēles.

Kristapa Porziņģa labākie momenti mačā ar "Cavaliers" - video:

Pirms spēles "Cavaliers" komanda svinīgā ceremonijā pie savas mājas arēnas griestiem uzvilka čempionu baneri, kā arī katram basketbolistam pasniedza čempionu gredzenu, bet komandas līderis Džeimss īsā uzrunā pateicās līdzjutējiem. Zīmīgi, ka svinīgā ceremonija sākās pusstundu ātrāk nekā plānots, jo turpat netālu no "Quicken Loans" arēnas drīz vien sākās ASV Beisbola augstākās līgas (MLB) Pasaules sērijas pirmā finālspēle starp Klīvlendas "Indians" un Čikāgas "Cubs" komandām.

"Knicks" sākumsastāvā bez Porziņģa laukumā devās arī Karmelo Entonijs, Žoakims Noā, Deriks Rouzs un Kortnijs Lī, pēdējiem trim aizvadot savu debijas spēli Ņujorkas kluba kreklā.

Rezultātu atklāja viesi un pēc tam, kad Porziņģis pirmās minūtes izskaņā no tuvas distances ievirzīja bumbu pretinieku grozā, "Knicks" izvirzījās vadībā ar 4:0. Turpinājums gan nebija tik veiksmīgs, un lai gan ceturtdaļas vidū pēc Entonija tālmetiena "Knicks" vēl bija vadībā ar 10:7, nākamos septiņus punktus guva "Cavaliers" basketbolisti, kuri labāk nospēlēja arī ceturtdaļas beigas, panākot jau desmit punktu pārsvaru (28:18).

Otrajā ceturtdaļā "Knicks" spēja atspēlēties. Cīņas 19.minūtē pēc Porziņģa pirmā jaunajā sezonā realizētā tālmetiena Ņujorkas komanda vēl bija iedzinējos ar 33:39, tomēr ceturtdaļas izskaņā latvietis varēja panākt neizšķirtu, ka vien būtu realizējis abus soda metienus. Mērķi sasniedza tikai vien no diviem raidījumiem, bet atpūtā komandas devās ar "Cavaliers" nelielu pārsvaru 48:45.

Pirmajā puslaikā Porziņģis guva septiņus punktus.

Diemžēl spēles otro pusi "Knicks" aizvadīja pagalam neveiksmīgi, ļaujot mājiniekiem iegūt izšķirošo pārsvaru. Pēc Porziņģa pieļautas kļūdas Džeimss panāca jau 58:49 mājinieku labā, bet četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām "Knicks" jau zaudēja ar 20 punktiem (53:74). Tiesa, latvietis iemeta divus tālmetienus, taču kopējo situāciju tas daudz nemainīja.

Arī spēles pēdējā daļā laukumā dominēja "Cavaliers" vīri, savukārt "Knicks" beigās vairāk izmantoja rezervistus, līdz ar to Porziņģis laukumā izskaņā bija vien dažas minūtes.

"Knicks" šo sezonu ir sākusi ar lielām izmaiņām, jo pie komandas stūres stājies Džefs Hornačeks.

Ievērojamas izmaiņas notikušas ne tikai "Knicks" treneru, bet arī spēlētāju sastāvā. Ņujorkas klubā vairs nespēlēs viens no pagājušās sezonas līderiem aizsargs Ārons Aflalo (pārcēlies uz Sakramento "Kings"), pieredzējušais spāņu saspēles vadītājs Hosē Kalderons (Losandželosas "Lakers"), centrs Robins Lopess, saspēles vadītājs Džerians Grānts (abi - Čikāgas "Bulls"), Kevins Serafans (Indiānas "Pacers") un Deriks Viljamss (Maiami "Heat"), kā arī vēl citi basketbolisti, kuriem gan iepriekšējā sezonā nebija būtiskas lomas.

Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" oficiāli paziņojis par reklāmas līguma noslēgšanu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks" spēlējošo latvieti Kristapu Porziņģi.

Kristaps Porziņģis uzsāk sadarbību ar "adidas"

Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" oficiāli paziņojis par reklāmas līguma noslēgšanu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā ...

Kristaps Porziņģis pirmssezonas spēlēs

Līdz ar lielo aizgājušo skaitu "Knicks" rindas papildinājuši tikpat daudz citu basketbolistu. Nozīmīgākais ieguvums ir 2011.gada līgas vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs, kurš apjomīgā maiņas darījumā tika iemainīts no "Bulls", taču iepriekšējās sezonās viņš regulāri guvis savainojumus, kas liedzis atgriezties iepriekšējos augstumos. Ņujorkas komandas sastāvā tagad spēlēs arī francūzis Žoakims Noā, kurš kā brīvais aģents arī pārnāca no "Bulls", kā arī tādi pazīstami basketbolisti kā Brendons Dženingss (Orlando "Magic") un Kortnijs Lī (Šarlotes "Hornets"). Tāpat vienībai pievienojušies divi Eiropā pazīstami basketbolisti - kādreizējais Porziņģa komandas biedrs Spānijas klubā "Sevilla" Villijs Ernangomess un viens no Lietuvas izlases līderiem Mindaugs Kuzminsks, kurš iepriekšējos gadus pārstāvēja spāņu vienību Malagas "Unicaja".

Porziņģis NBA pārsteidzoši debitēja pērn, kad viņš 72 mačos izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,9 bloķētiem metieniem. Latvietis iemantoja milzu popularitāti ne tikai "Knicks" fanu vidū, bet arī visā līgā.

Porziņģa vērtību neilgi pirms sezonas novērtēja arī "Knicks", kas izmantoja iespēju pagarināt līgumu ar talantīgo basketbolistu arī uz 2017./2018.gada sezonu. Tāpat komandai pēc nākamās sezonas būs iespēja vienpusēji pagarināt līgumu ar latvieti vēl par vienu gadu.

NBA 71.sezona Latvijai būs vēsturiska, jo pirmo reizi pasaules spēcīgākajā līgā ir uzreiz divi latvieši. Vēlāk otrdien ir plānota arī Dāvja Bertāna debija pasaules laākajā basketbola līgā, jo Sanantonio "Spurs" ar Bertānu sastāvā viesos tiksies ar Goldensteitas "Warriors".

Kasjauns.lv, LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA