Basketbols

Čikāgas "Bulls" kļūst par pēdējo NBA izslēgšanas turnīra otrās kārtas dalībnieci

Jauns.lv

Par pēdējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrās kārtas dalībnieci sestdien kļuva traumu nomocītā Čikāgas "Bulls" komanda.

Čikāgas "Bulls" kļūst par pēdējo NBA izslēgšanas t...

Izšķirošajā, septītajā, Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē "Bulls" ar rezultātu 99:93 (29:25, 32:19, 21:31, 17:18) izbraukumā pieveica Bruklinas "Nets" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-3.

Uzvarētājiem pa 24 punktiem guva Marko Belinelli un Žoakima Noā, kurš arī izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un bloķēja sešus pretinieku metienus. Savukārt 17 punktus pievienoja Karloss Būzers.

Šajā mačā "Bulls" komandai joprojām nevarēja palīdzēt regulārās sezonas uzbrukuma līderis Luols Dengs, kurš sākotnēji nokļuva slimnīcā ar gripai līdzīgiem simptomiem, bet tagad ir aizdomas par viņa saslimšanu ar meningītu.

Jau visu šo sezonu "Bulls" basketbolistiem nepalīdz Deriks Rouzs un traumas dēļ nespēlē arī aizsargs Kirks Hinričs.

"Cīnītāju komanda," Noā skaidroja "Bulls" panākumu iemeslus. "Mēs nepadodamies."

Tikmēr "Nets" komandā rezultatīvākais ar 24 gūtajiem punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām bija Derons Viljamss.

Praktiski visu maču vadībā atradās "Bulls" basketbolisti, bet 26,6 sekundes pirms cīņas beigām Viljamsa tālmetiens samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Tomēr cīņas beigās Viljamsa un Džo Džonsona tālmetieni nebija precīzi, mājiniekiem ciešot neveiksmi.

Austrumu konferences pusfinālā "Bulls" sacentīsies ar pašreizējo līgas čempionvienību Maiami "Heat", pirmo maču aizvadot jau pirmdien izbraukumā.

Vēl vienā Austrumu konferences pusfināla sērijā tiksies Indiānas "Pacers" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

Savukārt Rietumu konferences pusfināla sērijās latvieša Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība sacentīsies ar Sanantonio "Spurs" komandu, bet Memfisas "Grizzlies" spēkosies ar Oklahomasitijas "Thunder".

LETA