Kanādas hokejisti sagrauj norvēģus
Norvēģijas izlasei šis bija tikai pirmais zaudējums čempionātā, bet kanādieši līdz ar šo panākumu kļuvuši par savas grupas vicelīderiem.
2013. gada 8. maijs, 12:25

Kanādas hokejisti sagrauj norvēģus

Jauns.lv

Graujošu uzvaru pasaules čempionāta spēlē otrdien izcīnīja Kanādas hokeja izlase, kas Stokholmas apakšgrupas cīņā ar 7:1 (4:0, 1:1, 2:0) pārspēja Norvēģiju.

Divus vārtus Kanādas izlases labā guva Teilors Hols, bet pa reizei izcēlās Endrjū Leds, Džefs Skiners, Mets Dušēns, Klods Žirū un Stīvens Stemkoss. Norvēģijas izlases rindās vienīgo reizi izcēlās Andrē Kens Olimbs, otrās trešdaļas vidū uz to brīdi panākot rezultātu 1:5.

Norvēģijas izlasei šis bija tikai pirmais zaudējums čempionātā, bet kanādieši līdz ar šo panākumu kļuvuši par savas grupas vicelīderiem.

Kā ziņots, iepriekš otrdien šīs grupas mačā pirmo uzvaru izcīnīja Dānijas izlase, kas ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Slovēniju.

Spēles pamatlaikā Slovēnijas izlase divas reizes izvirzījās vadībā, bet Dānija abas reizes atspēlējās. Slovēņiem abus vārtus guva Roks Tičars, bet Dānijai izcēlās Kims Stāls un Mortens Madsens.

Uzvaru dāņi panāca pagarinājuma otrajā minūtē, kad izcēlās Mortens Grēns.

Pirms šī mača abas komandas turnīrā bija piedzīvojušas tikai zaudējumus.

Apakšgrupas kopvērtējumā pēc trim kārtām pirmo vietu ar astoņiem punktiem ieņem Šveice, par punktu apsteidzot Kanādu, bet par dieviem - Norvēģiju un Zviedriju. Pa trim punktiem izcīnījušas Čehija un Baltkrievija, bet Dānijai un Slovēnijai ir attiecīgi divi un viens punkts.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA, Foto: AFP/LETA