Čehijas hokeja izlase "bullīšos" pieveic Dāniju
Zbineka Irgla aukstasinība bullīšu sērijā atnesa Čehiem uzvaru.
2013. gada 10. maijs, 09:24

Čehijas hokeja izlase "bullīšos" pieveic Dāniju

Jauns.lv

Smagu uzvaru pasaules hokeja čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē ceturtdien izcīnīja Čehijas valstsvienība, kas ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Dāniju.

Šajā mačā rezultāts tika atklāts vien 46.minūtē, kad izcēlās čehs Zbiņeks Mihaleks, tomēr desmit minūtes vēlāk Mortens Poulsens panāca izlīdzinājumu. Pagarinājumā Dānijas izlasei bija iespēja cīnīties vairākumā, tomēr rezultāts vairs nemainījās un uzvarētājs bija jānoskaidro "bullīšu" sērijā.

Pēc piecām metienu sērijām rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet sestajā sērijā uzvaras vārtus čehiem guva Zbineks Irgls.

Vēl vienā Stokholmas apakšgrupas spēlē ceturtdien Zviedrija spēkosies ar Kanādu.

Apakšgrupas līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir daudzus pārsteigumus sagādājusī Šveice, kurai divus punktus zaudē Zviedrija. Trešā ar septiņiem punktiem trijās spēlēs ir Kanāda, bet tai punktu zaudē Norvēģija.

Piekto vietu ar pieciem punktiem ieņem Čehija, Baltkrievijai un Dānijai tagad ir pa trim punktiem, bet pastarītei Slovēnijai ir viens punkts.

Paredzams, ka izšķirošā spēle par pēdējo vietu ceturtdaļfinālā tiks aizvadīta sacensību pēdējā dienā otrdien, kad Čehija tiksies ar Norvēģiju.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA/Foto: AFP/LETA