Rudņevs nāk uz maiņu un gūst 12. vārtus Vācijas bundeslīgas čempionātā
Rudņevs laukumā nāca uz maiņu spēles 78.minūtē, nomainot Honmiņu Sonu, un jau pavisam drīz atzīmējās ar vārtu guvumu.
Futbols
2013. gada 11. maijs, 19:13

Rudņevs nāk uz maiņu un gūst 12. vārtus Vācijas bundeslīgas čempionātā

Jauns.lv

Savus 12.vārtus Vācijas futbola bundelsīgas čempionātā sestdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, palīdzot savai komandai Hamburgas SV (HSV) priekšpēdējās kārtas mačā ar 4:1 (2:0) izbraukumā pieveikt "Hoffenheim" futbolistus.

Rudņevs laukumā nāca uz maiņu spēles 78.minūtē, nomainot Honmiņu Sonu, un jau pavisam drīz atzīmējās ar vārtu guvumu - latviešu uzbrucējs pretinieku vārtsargu pārspēja mača 88.minūtē, uzstādot beigu rezultātu.

Tieši Rudņeva nomainītais Sons 18.minūtē atklāja spēles rezultātu, savukārt 35.minūtē precīzs bija Deniss Aogo.

Mača 60.minūtē HSV futbolistiem izdevās panākt triju vārtu pārsvaru, kad precīzs bija Petrs Jirāčeks. Mājinieki vienus vārtus atguva minūti vēlāk, kad sekmīgs izrādījās Kevina Volanda sitiens.

Šie šajā sezonā bija uzbrucēja 12.vārti bundeslīgā, kas ar Sonu nodrošina dalītu komandas rezultatīvākā spēlētāja godu. Savukārt starp bundeslīgas rezultatīvākajiem Rudņevs ieņem dalītu devīto vietu.

Pateicoties uzvarai, Hamburga čempionāta kopvērtējumā ar 33 spēlēs izcīnītiem 48 punktiem tagad ieņem septīto vietu, divus punktus atpaliekot no sestajā vietā esošās Frankfurtes "Eintracht", kas nodrošina iekļūšanu Eirokausos. Lai šajā zonā iekļūtu, Hamburgai ir obligāti jāuzvar pēdējās kārtas spēlē pret Leverkūzenes "Bayer" un jācer uz frankfurtiešu zaudējumu mačā ar "VfL Wolfsburg"

Hamburgas sīvākie konkurenti "Eintracht" futbolisti izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1(0:1) ar Brēmenes "Werder", kas bundeslīgas kopvērtējumā ieņem vien 14.vietu.

Savukārt HSV tuvākie sekotāji Menhengladbahas "Borussia" vienība viesos ar 4:2 spēja uzvarēt "Mainz 05" komandu, lai gan pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 1:1. Ar "hat-trick" šajā mačā izcēlās Braņimirs Hrgota. Pēc sestdienas spēļu kārtas "Borussia" no Rudņeva pārstāvētās komandas atpaliek par punktu.

Paūlēties dabūja čempionvienība Minhenes "Bayern", kas tikai otrajā puslaikā spēja atklāt rezultātu un ar 3:0 (0:0) savā laukumā pieveikt 16.vietā esošo "Augsburg".

Kārtu pirms sezonas beigām "Bayern" kontā ir 88 punkti un otrajā pozīcijā esošā Dortmundes "Borussia" komanda, kas sestdien cīnījās neizšķirti 3:3 (1:3) ar "VfL Wolfsburg", atpaliek par 22 punktiem.

Savukārt trešo vietu ar 62 punktiem jau labu laiku garantējusi "Bayer" komanda.

Minhenes komanda varētu kļūt par pirmo Vācijas klubu, kas vienā gadā izcīna trīs titulus - Vācijas bundeslīgā, Vācijas kausa izcīņā un UEFA Čempionu līgā.

LETA/Foto: EPA/LETA