Slovēnijas hokeja izlase čempionāta pēdējā spēlē atņem punktu Kanādai
Uzvaru kanādiešiem dāvāja Stemkoss, kurš bija precīzs pagarinājuma ceturtajā minūtē.
2013. gada 13. maijs, 23:54

Slovēnijas hokeja izlase čempionāta pēdējā spēlē atņem punktu Kanādai

Jauns.lv

Negaidīti pie punktiem pasaules čempionātā mačā pret Kanādas izlasi pirmdien tika Slovēnijas hokeja valstsvienība, kas gan jau pirms šī mača bija zaudējusi izredzes saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

Aizvadītajā Stokholmas apakšgrupas mačā Kanādas izlase izcīnīja uzvaru vien pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 1:0).

Pirmajā trešdaļā Slovēnijas izlasei divu vārtu pārsvaru dāvāja Jans Urbass, kurš bija precīzs sestajā un devītajā minūtē, bet izlīdzinājumu kanādieši panāca otrās trešdaļas trešajā minūtē, kad ar 50 sekunžu intervālu vārtus guva Mets Dušēns un Stīvens Stemkoss.

Otrās trešdaļas vidū Tomass Racingers atkal vadībā izvirzīja Slovēniju, bet 3:3 trešās trešdaļas vidū panāca Brendens Dilouns.

Uzvaru kanādiešiem dāvāja Stemkoss, kurš bija precīzs pagarinājuma ceturtajā minūtē.

Kā ziņots, iepriekš pirmdien savu otro uzvaru izcīnīja Dānijas valstsvienība, tādējādi garantējot palikšanu elites divīzijā arī nākamgad. Dānija ar rezultātu 3:2 (2:0,1:2,0:0) pieveica Baltkrievijas izlasi, Stokholmas apakšgrupā nostiprinoties sestajā pozīcijā. Tādējādi Dānijas izlase elites divīzijā noturējusies kopš 2003.gada.

Dānija mača rezultātu atklāja jau pirmā perioda septītajā minūtē, kad precīzs bija Filips Larsens, bet perioda beigu daļā vēl vienus vārtus guva Niklass Jensens. Otrās trešdaļas astotajā minūtē Mortens Grēns parūpējās, lai rezultāts jau kļūtu pavisam nelabvēlīgs baltkrieviem - 3:0.

Baltkrievijas izlase steidza atspēlēties un pēc Konstantīna Koļcova un Romāna Graborenko diviem gūtajiem atbildes vārtiem otro trešdaļu noslēdza ar minimālu vārtu starpību. Taču trešajā periodā neviena no komandām nespēja gūt vārtus, un Dānija nosargāja uzvaru tai svarīgajā spēlē par palikšanu pasaules hokeja elites divīzijā.

Stokholmas grupā līderpozīciju ar 18 punktiem septiņās spēlēs tagad ieņem Kanāda, kurai ar 17 punktiem sešos mačos seko Šveice, bet trešā ar 12 punktiem ir Zviedrija. Ceturtā ar deviņiem punktiem ir Norvēģijas izlase, Čehijai ir astoņi punkti, bet Dānija ir seši punkti. Septīto vietu ar trim punktiem ieņem Baltkrievija, bet Slovēnija turnīra septiņos mačos tika pie viena punkta.

Pēc gada pārtraukuma pirmajā divīzijā nākamajā sezonā atgriezīsies Austrija un Slovēnija, bet viņu vietā augstākajā grupā pēc gada pauzes atgriezīsies Itālija un Kazahstāna.

Otrdien šīs grupas spēlēs Baltkrievija spēkosies ar Šveici, Čehija un Norvēģija noskaidros pēdējo šīs grupas ceturtdaļfināla dalībnieci, bet Dānija centīsies apturēt Zviedriju.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA, Foto: AFP/LETA