Šveice turpina uzvaru sēriju un sasniedz pasaules čempionāta pusfinālu
Šveices hokejisti sacensību pusfinālu sasnieguši pirmoreiz kopš 1998.gada, bet pie pasaules čempionāta medaļām var tikt pirmoreiz kopš 1953.gada.
2013. gada 16. maijs, 18:05

Šveice turpina uzvaru sēriju un sasniedz pasaules čempionāta pusfinālu

Jauns.lv

Šveices hokeja valstsvienība ceturtdien izcīnīja astoto uzvaru astoņās pasaules čempionāta spēlēs un sasniedza sacensību pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā Stokholmā šī čempionāta lielākā pārsteiguma autore Šveice ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveica Čehiju un sacensību pusfinālā spēkosies ar ASV valstsvienību.

Rezultātu spēles sestajā minūtē atklāja Denisa Holenšteina, bet otrajā trešdaļā šveiciešu pārsvaru dubultoja Romēns Žosī. Trešajā trešdaļā čehi pēc Zdeneka Kutlaka metiena vienus vārtus atguva, tomēr neizšķirtu panākt tā arī nespēja.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Šveice bija pieveikusi Čehiju ar 5:2.

Šveices hokejisti sacensību pusfinālu sasnieguši pirmoreiz kopš 1998.gada, bet pie pasaules čempionāta medaļām var tikt pirmoreiz kopš 1953.gada.

Kā ziņots, pirmajā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ASV hokeja izlase ceturtdien ar rezultātu 8:3 (2:1, 2:0, 4:2) sagrāva Krieviju.

Līdz ar to šogad pasaules čempionātā būs jauni zelta medaļu ieguvēji, jo pērn turnīrā triumfēja tieši Krievija.

Līdz otrās trešdaļas beigām ASV izlase bija izvirzījusies vadībā ar 4:1, kas Krievijas komandai lika veikt vārtsargu maiņu, un Iļjas Brizgalova vietā laukumā devās Semjons Varlamovs. Trešo spēles trešdaļu krievi sāka apņēmīgi, un jau otrajā minūtē Aleksandrs Ovečkins samazināja rezultātu līdz 2:4.

Tomēr pāris minūtes vēlāk ASV guva vārtus mazākumā. Ātri Krievija atkal samazināja deficītu līdz diviem vārtiem, tomēr trešdaļas vidū pasaules čempioni salūza un ielaida trīs vārtus nepilnu divu minūšu laikā, turklāt starp septīto un astoto ripu bija vien 11 sekundes.

Uzvarētājiem lielisku sniegumu demonstrēja Kreigs Smits, kurš izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm, bet Pols Ščasnijs guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles. Savukārt pa reizei ar precīzu metienu sevi apliecināja Alekss Galčeniks, Tīdžejs Ošī, Neits Tomsons, Džeikobs Truba, Raiens Kārters un Deivids Moss.

Tikmēr Krievijas izlasē vārtus guva trīs Aleksandri - Svitovs, Ovečkins un Perežogins.

Šī Ovečkinam kļuva par pirmo un pēdējo spēli pasaules čempionātā, jo tikai šonedēļ viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Capitals" komandai noslēdzās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona. NHL šīs sezonas labākais vārtu guvējs Ovečkins arī izcēlās ar rezultatīvu piespēli un tika nosaukts par savas komandas labāko spēlētāju.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā abu komandu savstarpējā spēlē Krievija uzvarēja ASV ar 5:3.

Pēdējās divas spēles risināsies vakarā. Plkst.18.30 Somija tiksies ar Slovākiju, savukārt otrā grupā plkst.21.15 pēc Latvijas laika risināsies mačs starp Kanādu un Zviedriju.

Pēc šiem mačiem Helsinku grupas labākās vienības pārbrauks uz Stokholmu, kur sestdien aizvadīs pusfināla spēles, bet svētdien - spēles par godalgotajām vietām.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza 11.vietā.

LETA/ Foto: AFP