Somijas hokeja izlase nenotur pārsvaru, tomēr kļūst par trešo pusfināla dalībnieci
Šveices hokejisti sacensību pusfinālu sasnieguši pirmoreiz kopš 1998.gada, bet pie pasaules čempionāta medaļām var tikt pirmoreiz kopš 1953.gada.
2013. gada 16. maijs, 21:16

Somijas hokeja izlase nenotur pārsvaru, tomēr kļūst par trešo pusfināla dalībnieci

Jauns.lv

Somijas hokeja valstsvienība ceturtdien nenoturēja trīs vārtu pārsvaru, tomēr kļuva par trešo pasaules čempionāta pusfināla dalībnieci.

Helsinkos notikušajā mačā Somija ar rezultātu 4:3 (3:0, 0:2, 1:1) pieveica Slovākiju.

Spēles sākumā likās, ka Somija uzvarēs viegli, jo jau pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar rezultātu 3:0. Tomēr slovāki parādīja muskuļus un trešās trešdaļas 30.sekundē jau panāca izlīdzinājumu 3:3. Somijai gan izdevās uzvarēt, kad 12 minūtes pirms pamatlaika beigām izcēlās Juhamati Āltonens.

Divus vārtus Somijas izlasei guva viens no čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem Petri Kontiola, bet vienu reizi precīzs bija Osi Vēnenens.

Tikmēr Slovākijas izlasei pa vieniem vārtiem guva Mihels Mikliks, Andrejs Sekera un Tomašs Surovijs.

Abas komandas spēkojās arī apakšgrupu turnīrā, kad Somija bija pārāka ar 2:0.

Pusfinālā Somija sacentīsies ar Zviedrijas un Kanādas mača uzvarētājiem.

Kā ziņots, pirms tam ceturtdien izcīnīja astoto uzvaru astoņās pasaules čempionāta spēlēs izcīnīja Šveice un sasniedza sacensību pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā Stokholmā šī čempionāta lielākā pārsteiguma autore Šveice ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveica Čehiju un sacensību pusfinālā spēkosies ar ASV valstsvienību.

Rezultātu spēles sestajā minūtē atklāja Deniss Holenšteins, bet otrajā trešdaļā šveiciešu pārsvaru dubultoja Romēns Žosī. Trešajā trešdaļā čehi pēc Zdeneka Kutlaka metiena vienus vārtus atguva, tomēr neizšķirtu panākt tā arī nespēja.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Šveice bija pieveikusi Čehiju ar 5:2.

Šveices hokejisti sacensību pusfinālu sasnieguši pirmoreiz kopš 1998.gada, bet pie pasaules čempionāta medaļām var tikt pirmoreiz kopš 1953.gada.

Savukārt pirmajā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ASV hokeja izlase ceturtdien ar rezultātu 8:3 (2:1, 2:0, 4:2) sagrāva Krieviju.

Līdz ar to šogad pasaules čempionātā būs jauni zelta medaļu ieguvēji, jo pērn turnīrā triumfēja tieši Krievija.

Līdz otrās trešdaļas beigām ASV izlase bija izvirzījusies vadībā ar 4:1, kas Krievijas komandai lika veikt vārtsargu maiņu, un Iļjas Brizgalova vietā laukumā devās Semjons Varlamovs. Trešo spēles trešdaļu krievi sāka apņēmīgi, un jau otrajā minūtē Aleksandrs Ovečkins samazināja rezultātu līdz 2:4.

Tomēr pāris minūtes vēlāk ASV guva vārtus mazākumā. Ātri Krievija atkal samazināja deficītu līdz diviem vārtiem, tomēr trešdaļas vidū pasaules čempioni salūza un ielaida trīs vārtus nepilnu divu minūšu laikā, turklāt starp septīto un astoto ripu bija vien 11 sekundes.

Uzvarētājiem lielisku sniegumu demonstrēja Kreigs Smits, kurš izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm, bet Pols Ščasnijs guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles. Savukārt pa reizei ar precīzu metienu sevi apliecināja Alekss Galčeniks, Tīdžejs Ošī, Neits Tomsons, Džeikobs Truba, Raiens Kārters un Deivids Moss.

Tikmēr Krievijas izlasē vārtus guva trīs Aleksandri - Svitovs, Ovečkins un Perežogins.

Šī Ovečkinam kļuva par pirmo un pēdējo spēli pasaules čempionātā, jo tikai šonedēļ viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Capitals" komandai noslēdzās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona. NHL šīs sezonas labākais vārtu guvējs Ovečkins arī izcēlās ar rezultatīvu piespēli un tika nosaukts par savas komandas labāko spēlētāju.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā abu komandu savstarpējā spēlē Krievija uzvarēja ASV ar 5:3.

Pēc šiem mačiem Helsinku grupas labākās vienības pārbrauks uz Stokholmu, kur sestdien aizvadīs pusfināla spēles, bet svētdien - spēles par godalgotajām vietām.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza 11.vietā.

LETA/ Foto: AFP