Futbols
2013. gada 19. jūnijs, 22:24

Anglijas futbola izlases uzbrucējs Kerols par kluba rekordsummu pievienojies Vesthemas "United"

Jauns.lv

Anglijas futbola izlases uzbrucējs Endijs Kerols no premjerlīgas čempionāta kluba "Liverpool" trešdien pārcēlies uz citu šīs līgas komandu Vesthemas "United".

Lai arī darījuma summa netiek atklāta, britu mediji vēsta, ka "United" par 24 gadus veco uzbrucēju samaksājuši kluba rekordsummu - 15,5 miljonus mārciņu (12,8 miljonus latu).

Kerols, kurš "United" komandai iepriekšējā sezonā bija izīrēts, noslēdzis līgumu uz sešiem gadiem. Aizvadītajā sezonā viņš 24 spēlēs Vesthemas vienības labā guva septiņus vārtus.

Kerols vietēja mēroga slavu izpelnījās ar savu teicamo sniegumu Ņūkāslas "United" komandas rindās, bet 2011.gadā viņu par 35 miljoniem mārciņu (28,9 miljoniem latu) iegādājās "Liverpool" vienība, arī šķiroties no kluba rekordsummas. Tomēr savā jaunajā mājvietā viņš nespēja iedzīvoties, līdz pārejai uz Vesthemas "United" 58 spēlēs gūstot 11 vārtus.

Kerols Anglijas izlases rindās aizvadījis deviņas spēles, kurās guvis divus vārtus.

Aizvadīto sezonu sastāva rekonstrukciju pārdzīvojošā "Liverpool" komanda noslēdza premjerlīgas kopvērtējuma septītajā vietā, bet Vesthemas "United" spēja ierindoties negaidīti augstajā desmitajā pozīcijā.

LETA