Daugaviņam un "Bruins" rezultatīvs zaudējums NHL finālsērijas 4. spēlē. VIDEO
Kasparam Daugaviņam (pa kreisi, virspusē) šoreiz otrs mazākais spēles laiks komandā.
Hokejs
2013. gada 20. jūnijā, 09:09

Daugaviņam un "Bruins" rezultatīvs zaudējums NHL finālsērijas 4. spēlē. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas ceturtajā spēlē rezultatīvā cīņā trešdien uzvaru izcīnīja Čikāgas "Blackhawks" vienība, kas izbraukumā ar rezultātu 6:5 (1:1, 3:2, 1:2, 1:0) pagarinājumā pieveica latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas "Bruins", līdz ar to izlīdzinot rezultātu sērijā.

Daugaviņam un "Bruins" rezultatīvs zaudējums NHL f...

Pateicoties uzvarai, "Blackhawks" sērijā līdz četrām uzvarām panākuši neizšķirtu 2-2.

Daugaviņš laukumā pavadīja piecas minūtes un 57 sekundes, kas no viņa pārstāvētās komandas spēlētājiem bija otrs mazākais spēles laiks. Tāpat latvieša kontā viens izdarīts metiens un noslēgts mačs ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirms cīņas sākuma kļuva zināms, ka Čikāgas kluba rindās laukumā varēs doties slovāku uzbrucējs Marians Hosa, kurš pirms iepriekšējās cīņas bija guvis savainojumu.

Pirmie vadībā izvirzījās "Blachawks", jo septītajā minūtē precīzs mazākumā bija slovāks Mihals Handžuss. Tiesa, ilgi nebija jāgaida arī līdz "Bruins" atbildei, kuri izlīdzināja mača rezultātu gandrīz deviņas minūtes vēlāk - vairākumā trāpīgs metiens padevās Ričam Peverlijam.

Perioda turpinājumā neviena vienība ar vārtiem vairs neatzīmējās, taču otrā trešdaļa iesākās ar Čikāgas komandas ofensīvu. Septītajā minūtē "Blackhawks" klubam vadību atguva viens no tā līderiem Džonatans Tēvss, savukārt divas minūtes vēlāk rezultāta starpību dubultoja vēl viena zvaigzne Patriks Keins. Bostona nepadevās un vienus vārtus pēc Milana Lučiča metiena atguva, tomēr neilgi pēc tam "Blackhawks" panāca 4:2 savā labā, kad viesi varēja priecāties pēc zviedra Markusa Krīgera veiksmīgā metiena.

Nākamos divus vārtus abu komandu duelī guva viens no "Bruins" līderiem Patriss Beržerons. Iesākumā viņš otrā perioda 18.minūtē vairākumā panāca 3:4, bet trešās trešdaļas ievadā mača rezultātu izlīdzināja, ļaujot mājiniekiem atgriezt cerības par uzvaru. Taču vēlmi pārvērst realitātē tā arī neizdevās, jo Patriks Šarps pēc Hosas un Dankana Keita piespēlēm cīņas 52.minūtē atkal izvirzīja vadībā viesus. Tomēr "Bruins" 55 sekundes vēlāk atbildēja arī ar precīzu raidījumu - trāpīgs bija Džonijs Bojčuks, panākot izlīdzinājumu 5:5.

Atlikušajā pamatlaikā komandas vairs nespēja pārspēt ne "Bruins" vārtsargu somu Tūku Rasku, nedz "Blackhawks" cietoksni sargājošo Koriju Krofordu, līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā. Tajā uzvaru viesiem no Čikāgas izrāva Brents Sībruks.

Ne pārāk veiksmīgi savu komandu vārtos darbojas abi vārtsargi. Krofords atvairīja 28 no 33 no "Bruins" hokejistu metieniem, savukārt Rasks tika galā ar 41 no 47 "Blackhawks" hokejistu raidījumiem.

Finālsērijas piektā cīņa norisināsies sestdien Čikāgā, bet pēc tam duelis atgriezīsies Bostonā.

Bostonas klubs NHL finālā spēlē otro reizi trīs gadu laikā. 2011.gadā vienība spēja iegūt galveno trofeju.

Savukārt Latvijas hokejisti iepriekšējo reizi finālsērijā sacentās 2010.gadā, kad Filadelfijas "Flyers" komanda ar Oskaru Bārtuli ierindā sešos mačos piekāpās "Blackhawks".

Šajā tūkstošgadē Latvijas hokejisti NHL finālā spēlējuši vēl divas reizes. 2002.gadā Artūrs Irbe līdz kausam nespēja aizvest Karolīnas "Hurricanes" vienību. Toreiz sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja arī vēl viens latvietis Sandis Ozoliņš, kurš gadu vēlāk līdz Stenlija kausa finālam tika ar Anaheimas "Mighty Ducks" (tagad "Ducks") komandu.

Tieši aizsargs Ozoliņš ir vienīgais latvietis, kurš 1996.gadā ar Kolorādo "Avalanche" komandu spējis virs savas galvas celt Stenlija kausu.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA