Citi sporta veidi
2013. gada 22. jūnijs, 23:16

Pludmales volejbolisti Buivids/Pekmanis pasaules U-21 čempionātā ierindojas devītajā vietā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis sestdien izcīnīja devīto vietu Horvātijā notiekošajā pasaules U-21 čempionātā.

Astotdaļfinālā latviešu duets, kurš izlikts ar devīto numuru, ar rezultātu 1-2 (21:15, 24:26, 10:15) atzina norvēģu Andrēasa Takvama un Rūnara Torsvika Sannardna pārākumu, kuri turnīrā izsēti ar 12.numuru.

Kā ziņots, latvieši izcīnīja uzvaru H apakšgrupā, trīs spēlēs tiekot pie tikpat panākumiem, tāpēc sacensības uzsāka no astotdaļfināla, kamēr citi cīnījās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Trešajā H apakšgrupas mačā latvieši ar rezultātu 2-0 (21:14, 23:21) piektdienas vakarā pārspēja mājiniekus Sandro Venjeru un Hrvoje Pervanu, kuri izlikti ar astoto numuru un izcīnīja trešo uzvaru trīs spēlēs, nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā.

Savukārt citā piektdienas spēlē latvieši ar 2-0 (21:11, 24:22) pārspēja Tunisijas sportistus Čokri Arfaui un Vēlu Korbi, kuriem turnīrā ticis 25.numurs.

Pirmajā spēlē Buivids un Pekmanis ar 2-0 (21:4, 21:13) uzvarēja Sentlūsijas pārstāvjus Augustinu Folkneru un Koenu Sēzaru, kuri izlikti ar 24.numuru.

Vīriešu pamatturnīrā Latviju pārstāv viens pāris, jo kvalifikācijas sacensības iepriekš nespēja pārvarēt tajās ar otro numuru izliktie Toms Prokofjevs un Raimonds Liniņš.

Sieviešu sacensības no diviem Latvijas duetiem izslēgšanas spēles sasniedza Alise Pastare un Monta Strazdiņa, kuras izliktas ar 32.numuru.

Pirmajā dienā ceturtdien viņas tika pie vienas uzvaras divās spēlēs, tomēr jau tad bija garantējušas vismaz trešo vietu apakšgrupā un dalību izslēgšanas mačos. Pēdējā apakšgrupas spēlē piektdien latvietes ar 0-2 (18:21, 13:21) zaudēja japānietēm Čijo Suzuki un Satono Išitsubo, kuras izliktas ar 17.numuru.

Kā ziņots, Pastare un Strazdiņa pamatturnīrā iekļuva, neskatoties uz to, ka kvalifikācijas sacensībās piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā.

LETA jau vēstīja, ka ar 19.numuru izliktās Laine Cielēna un Marta Ozoliņa cieta neveiksmes visos trijos pamatturnīra mačos un nespēja kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēgs ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām risinājās pasaules U-23 čempionāts, kurā augsto ceturto vietu izcīnīja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

LETA

Tēmas