Basketbols
2013. gada 25. jūnijs, 03:30

Zviedrijas basketbolistes kļūst par pēdējām EČ ceturtdaļfināla dalībniecēm

Jauns.lv

Par pēdējo Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm ceturtdaļfināla dalībnieci pirmdien kļuva Zviedrijas izlase, kas pēdējā E apakšgrupas mačā ar rezultātu 75:72 (24:11, 22:25, 9:14, 20:22) pieveica Slovākiju.

Zviedrijas basketbolistes Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlē pirmoreiz kopš 1987.gada.

Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, Zviedrija šajā mačā nedrīkstēja zaudēt ar ne vairāk nekā astoņu punktu pārsvaru. Ja Slovākija uzvarētu ar 9 līdz 17 punktu pārsvaru, ceturtdaļfinālu sasniegs Melnkalne, bet pašiem slovākiem derēja vien panākums ar vairāk nekā 18 punktiem.

Uzvarētājām pa 17 punktiem guva Frīda Eldebrinja un Elizabete Egnela.

Savukārt Slovākijai rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Lusija Kupčikova.

Kā ziņots, pirms tam vēl vienā mačā pirmdien Itālijas izlase ar 66:60 (23:22, 11:23, 22:9, 10:6) pieveica Melnkalni. Uzvarētājām 15 punktus guva Rafaella Masčiardi, bet Melnkalnei uzvarēt nepalīdzēja pat Jeļenas Dubļjevičas 20 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Pēdējā otrā posma mačā starp E grupas favorītēm pirmdienas vakarā tiksies Spānija un Turcija.

E grupas kopvērtējumā pašlaik Spānijai un Turcijai ir pa četrām uzvarām četrās spēlēs, Itālijas kontā ir trīs panākumi piecos mačos, Zviedrijas kontā ir divas uzvaras Melnkalne tikusi pie viena panākuma, bet Slovākija zaudēja visās piecās otrā posma spēlēs.

Jau zināmi pirmie divi ceturtdaļfināla pāri - Itālija un Serbija, kā arī Zviedrija un Francija. Kā ziņots, F grupā uzvaru izcīnīja Francija, otro vietu negaidīti izcīnīja Serbija, kas uzvarēja visās trijās otrā posma spēlēs, trešā bija Baltkrievija, bet ceturto vietu ieņēma Čehijas izlase.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmā posma C apakšgrupā piedzīvoja zaudējumus pret Franciju, Lielbritāniju un Serbiju, noslēdzot dalību sacensībās jau pēc trim spēlēm. Pēc tam trīs labākās šīs grupas komandas apvienojās ar pirmajām trim D grupas vienībām, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, un izveidoja F apakšgrupu.

Savukārt A un B grupu spēcīgākās komandas sacenšas E apakšgrupā. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies abu otrā posma grupu četras labākās komandas.

Jau vēstīts, ka pirmo posmu bez Latvijas, Ukrainas un Lietuvas nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Sacensības risināsies no 15. līdz 30.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacentās Trēlazē un Vānā, otrajā posmā tās tiekas Vandē un Lillē, bet izslēgšanas mači notiks Oršī.

LETA