Citi sporta veidi
2013. gada 2. jūlijs, 22:29

Ostapenko pārvar Vimbldonas dubultspēļu turnīra pirmo kārtu

Jauns.lv

Latvijas jaunā tenisiste Aļona Ostapenko otrdien izcīnīja uzvaru Vimbldonas čempionāta junioru dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Šobrīd 16 gadus vecā Ostapenko pārī ar talantīgo igaunieti Aneti Kontaveitu 6-2, 3-6, 6-2 pieveica amerikānieti Luisu Čiriko un Alehandru Sisnerosu no Meksikas, kuras izliktas ar sesto numuru.

Maču sekmīgāk sāka Latvijas un Igaunijas duets, izvirzoties vadībā ar 2-0, bet pie 2-1 cīņa uz divarpus stundām tika apturēta lietus dēļ. Seta izskaņu Ostapenko un Kontaveita aizvadīja pārliecinoši, tiekot pie uzvaras.

Otrajā setā ilgstoši ritēja līdzīga spēle, bet tā izskaņā ASV un Meksikas duetam tomēr izdevās lauzt pretinieču servi. Savukārt trešajā setā atkal Latvijas un Igaunijas sportistes nospēlēja pietiekami droši, tiekot pie uzvaras.

Ostapenko un Kontaveitas pretinieces sacensību astotdaļfinālā noskaidrosies tikai trešdien.

Kā ziņots, vienspēļu pirmajā kārtā pirmdien Ostapenko, kura WTA pieaugušo rangā ieņem 732.vietu, ar rezultātu 4-6, 6-7 (9:11) sīvā cīņā piekāpās par gadu vecākajai Lielbritānijas sportistei Harietai Dertai (WTA rangā bez pozīcijas) un izstājās no turpmākajām sacensībām.

Ostapenko bija šīs spēles favorīte, jo arī pasaules junioru rangā atrodas ievērojami augstāk par pretinieci - 47. pret 77.vietu. Tomēr Vimbldonas vienspēļu sacensību pirmajā kārtā viņa zaudēja arī pērn.

Šī gada sākumā Ostapenko Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās vienspēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet Francijas atklātajā čempionātā viņa nepiedalījās skolas eksāmenu dēļ.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Vimbldonas turnīrā līdz vienspēļu trešajai kārtai aizkļuva Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, bet labākā dubultspēļu spēlētāja Līga Dekmeijere zaudēja gan sieviešu dubultspēļu, gan jaukto dubultspēļu pirmajā kārtā.

LETA