Bostonas "Celtics" zvaigznes Pīrss, Gārnets un Terijs pievienojas Bruklinas "Nets"
Vērienīgajā darījumā Ņujorkas komandai pievienosies Pols Pīrss.
Basketbols
2013. gada 13. jūlijs, 17:26

Bostonas "Celtics" zvaigznes Pīrss, Gārnets un Terijs pievienojas Bruklinas "Nets"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" un Bruklinas "Nets" piektdien noslēgušas vērienīgu darījumu, kura rezultātā Ņujorkas komandai pievienojas tādas zvaigznes kā Pols Pīrss, Kevins Gārnets un Džeisons Terijs, kā arī Diveins Vaits.

"Celtics" darījuma ietvaros pretī saņem Džeraldu Volesu, Krisu Hamfriju, Maršonu Brūksu, Krisu Džozefu, Keitu Bogansu, kā arī pirmās kārtas drafta izvēles tiesības 2014., 2016. un 2018.gadā.

Kādreizējā NBA spēlētāja Džeisona Kida trenētās "Nets" vienības vadība paudusi sajūsmu par noslēgto darījumu.

"Esam sajūsmā par Gārneta, Pīrsa un Terija pievienošanos Bruklinai. Visiem trim spēlētājiem ir veterānu kvalitātes, kas mūsu komandu padarīs spēcīgāku," paudis "Nets" ģenerālmenedžeris Bilijs Kings.

Trīsdesmit septiņus gadus vecais Gārnets un divus gadus jaunākais Pīrss 2008.gadā spēlēja izšķirošo lomu, "Celtics" izcīnot NBA čempionu titulu, bet 35 gadus vecais Terijs to pašu iespēja 2011.gadā, kad vēl spēlēja Dalasas "Mavericks" rindās kopā ar Dirku Novicki.

"Šodien basketbola dievi uzsmaidījuši "Nets"," izteicies krievu miljardieris Mihails Prohorovs, kuram faktiski pieder Bruklinas komanda.

Gārnets savas karjeras laikā NBA aizvadītajos 1323 mačos izcēlies ar vidēji 19,1 gūtu punktu, 10,5 izcīnītām atlēkušajām bumbām, 3,9 rezultatīvām piespēlēm un 1,5 bloķētiem metieniem. Tāpat viņš 15 reizes piedalījies visu zvaigžņu spēlē un ticis atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju 2003./2004.gada sezonā, kad vēl bija Minesotas "Timberwolves" komandā.

Tajā pašā laikā Pīrss, kurš visu zvaigžņu spēlē piedalījies desmit reizes, visus savas NBA karjeras līdzšinējos 15 gadus aizvadījis "Celtics" sastāvā un ar 1823 realizētiem trīspunktu metieniem jau ir kļuvis par piekto labāko snaiperi līgas vēsturē.

Kā ziņots, šonedēļ līgumu ar "Nets" noslēdzis arī slavenais krievu basketbolists Andrejs Kiriļenko. Pagājušā mēneša beigās Kiriļenko atteicās no desmit miljonu dolāru (5,4 miljonu latu) algas nākamajā sezonā, aizejot no "Timberwolves" komandas un kļūstot par brīvo aģentu.

Kiriļenko cerēja uz ilgāku vienošanos, jo uzskata, ka šī ir pēdējā iespēja viņa karjerā. Ar "Nets" viņam izdevies vienoties par divu gadu līgumu pēc sistēmas 1+1, kur otrā līguma gada aizvadīšana klubā ir paša spēlētāja izvēle. Interesanti, ka "Timberwolves" piedāvās naudas vietā krievs ir izvēlējies daudz mazāku atalgojumu - "Nets" komandā nākamajā sezonā viņš saņems 3,1 miljonu dolāru (1,6 miljonus latu).

Kiriļenko šo finansiālā ziņā savdabīgo lēmumu skaidrojis ar to, ka vēlējies pirmoreiz savas 12 gadus ilgās NBA karjeras laikā pārstāvēt komandu, kas var reāli pretendēt uz čempionu titulu.

LETA/Foto: AFP/LETA