Timmam 5+3+3 NBA vasaras līgas macā
Ņemot vērā nelielo spēles laiku, šī bija Jāņa Timmas sekmīgākā spēle NBA vasaras līgā.
Basketbols
2013. gada 19. jūlijs, 08:55

Timmam 5+3+3 NBA vasaras līgas macā

Jauns.lv

Piecus punktus Lasvegasā notiekošās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas piektajā spēlē ceturtdien guva latviešu basketbolists Jānis Timma, bet viņa pārstāvētā Memfisas "Grizzlies" komanda piedzīvoja zaudējumu un izstājās no cīņas par Vasaras līgas turnīra uzvarētāju titulu.

Turnīra otrās kārtas mačā "Grizzlies" ar 84:92 (17:32, 17:21, 28:12, 22:27) piekāpās Šarlotes klubam "Bobcats".

Timma spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā pavadot 12 minūtes un 25 sekundes, kas bija otrs mazākais spēles laiks no tiem "Grizzlies" spēlētājiem, kuri šajā mačā devās laukumā. Sev atvēlētajā laikā latvietis realizēja vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat Timma tika pie trim atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un vienas pārtvertas bumbas, kā arī iekrāja divas piezīmes un pieļāva vienu kļūdu.

"Grizzlies" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Venders Blū.

Kā ziņots, Vasaras līgas pirmajā spēlē "Grizzlies" ar 67:81 piekāpās Čikāgas "Bulls" vienībai, bet Timma guva piecus punktus. Savukārt otrajā mačā Memfisas klubs ar 58:69 zaudēja Klīvlendas "Cavaliers" komandai, bet latvieša kontā divi punkti. Nākamajā cīņā Timma pirmo reizi iesaistījās no rezervistu soliņa, bet kopumā spēlē latvietis guva trīs punktus, nepalīdzot "Grizzlies" izvairīties no zaudējuma pret Fīniksas "Suns" (88:100).

Pēc pirmajiem trim mačiem komandas uzsāka īpašu turnīru, pirmo reizi vēsturē nosakot Vasaras līgas čempionus. Tā pirmajā kārtā Memfisas klubs ar 90:83 uzvarēja Vašingtonas "Wizards" vienību, bet Timma pie punktiem netika.

Dalību sacensībās "Grizzlies" turpinās ar gandarījuma spēli piektdien pret Denveras "Nuggets" basketbolistiem.

Kā ziņots, "Grizzlies" komanda Timmu šīgada NBA draftā izvēlējās ar 60.numuru. Viņš kļuva par vēsturē trešo latviešu spēlētāju, kurš izvēlēts NBA draftā.

Draftēšana otrajā kārtā negarantē līgumu ar "Grizzlies" komandu, tāpēc Timma savu lietderību cenšas pierādīt Vasaras līgā.

Pagājušajā sezonā Timma pārstāvēja Latvijas komandu "Ventspils", savukārt vēl sezonu pirms tam viņš spēlēja "Liepājas Lauvas" vienībā.

Timma ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā dalībai šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Viņa pievienošanās komandai gaidāma pēc Vasaras līgas beigām - ap 22.jūliju.

LETA/Foto: AFP/LETA