Rudņevs varētu pievienoties slavenajam Skotijas klubam "Celtic"
Artjoms Rudņevs "Celtic" rindas varētu papildināt līdz UEFA Čempionu līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmajai spēlei jūlija beigās.
Futbols
2013. gada 23. jūlijs, 12:53

Rudņevs varētu pievienoties slavenajam Skotijas klubam "Celtic"

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs varētu pievienoties Skotijas spēcīgākajam klubam Glāzgovas "Celtic", vēsta britu laikraksts "Daily Mail".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiek minēts, ka Rudņevs, kurš šobrīd pārstāv Vācijas bundeslīgas komandu Hamburgas SV (HSV), atrodas "Celtic" galvenā trenera Nīla Lenona interešu lokā.

Lai gan vienība vēl nav tikusi skaidrībā, vai klubā paliks rezultatīvais uzbrucējs Gerijs Hūpers, tā tik un tā meklē pastiprinājumu uzbrucēja postenī, un tieši Rudņevs tiek minēts kā viens no reālākajiem kandidātiem.

Britu mediji ziņo, ka Hūpers par 5,5 miljoniem mārciņu (4,5 miljoniem latu) pārcelsies uz Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - vienību Londonas "Queens Park Rangers".

Zīmīgi, ka pirms gada, kad Rudņevs devās uz HSV, par viņu interesi izrādīja arī "Celtic", kas par Latvijas izlases futbolistu solījusi viņa iepriekš pārstāvētajai Polijas komandai Poznaņas "Lech" samaksāt trīs miljonus mārciņu (2,4 miljonus latu).

Taču Rudņevs tā vietā izlēmis spēlēt bundeslīgā un saņemt lielu algu.

Tiek ziņots, ka HSV būtu ar mieru pārdot Rudņevu, ko pērn iegādājās par 3,5 miljoniem mārciņu (2,8 miljoniem latu), turklāt "Celtic" tagad var atļauties latvieti iegādāties, jo jūlijā klubs par 12,5 miljoniem mārciņu (10,2 miljoniem latu) pārdeva Kenijas pussargu Viktoru Vanjamu.

Jaunais uzbrucējs "Celtic" rindas varētu papildināt līdz UEFA Čempionu līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmajai spēlei jūlija beigās.

"Šobrīd strādājam, lai piesaistītu uzbrucēju," sacījis Lenons, taču viņš atturējās minēt potenciālā "Celtic" jaunieguvuma vārdu. "Mums ir viens galvenais kandidāts un, pat ja Hūpers paliks, tik un tā vēlamies šo futbolistu iegādāties. Ceram, ka jaunais spēlētājs regulāri gūs vārtus, tieši tāpat kā pēdējos gadus to darīja Hūpers."

Hūpers "Celtic" rindās kopumā aizvadījis 137 spēles, kuru laikā guvis 82 vārtus.

Tikmēr Rudņevs iepriekšējā sezonā debitēja Hamburgas kluba rindās, izceļoties ar 12 precīziem sitieniem. Uzbrucējs ar savu bijušo komandas biedru Honmiņu Sonu dalīja devīto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē "Celtic" izbraukumā tika galā ar Ziemeļīrijas čempioni "Cliftonville", pieveicot to ar 3:0 (2:0) un praktiski nodrošinot vietu nākamajā kārtā.

Jau ziņots, ka trešajā kārtā ar "Celtic", visticamāk, spēkosies Zviedrijas iepriekšējās sezonas labākā vienība "Elfsborg", kas pagājušajā nedēļā pirmajā spēlē savā laukumā sagrāva Latvijas čempionvienību Daugavpils "Daugava" ar 7:1 (1:0). Abas komandas atbildes spēli aizvadīs otrdien.

LETA/Foto: AFP/LETA