Pirmajā basketbola izlases mačā pret Krieviju nespēlēs Šeļakovs, A.Bērziņš un Timma
Centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs, iespējams, nav pilnībā atlabis no savainojuma.
Basketbols
2013. gada 8. augusts, 13:57

Pirmajā basketbola izlases mačā pret Krieviju nespēlēs Šeļakovs, A.Bērziņš un Timma

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases pirmajā pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" ceturtdien pret Krieviju nepiedalīsies Andrejs Šeļakovs, Artūrs Bērziņš un Jānis Timma, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapa internetā.

Mača sākums paredzēts plkst.19.30, un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Līdz ar to paredzams, ka debiju pieaugušo valstsvienībā pieredzēs viens no Latvijas U-20 izlases līderiem Jānis Bērziņš.

"Krievijas izlasei šī būs pirmā spēle, bet visi spēlētāji ir vairāk vai mazāk zināmi. Tomēr ar skautingu nenodarbojamies," LBS mājaslapā citēts Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Visu uzmanību akcentējam uz savu spēli. Pārbaudīsim un slīpēsim sadarbības uzbrukumā un dažādus aizsardzības variantus. Protams, netiek atcelts mērķis cīnīties par uzvaru. Sastāva izvēlē zemtekstu nav - piektdien spēlēs arī tie trīs, kuri pirmajā mačā paliek malā."

Krievijas izlase līdz šim bijusi viena no Latvijas valstsvienības neērtākajām pretiniecēm, kuru līdz šim izdevies uzvarēt tikai vienreiz. 2007.gada 10.augustā "Arēnā Rīga" latvieši izcīnīja uzvaru ar ar 87:80. Zīmīgi, ka togad rudenī Krievija kļuva par Eiropas čempioni. No tā mača dalībniekiem šodien laukumā izies Jānis Blūms, Armands Šķēle, Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš.

Līdz šim sāpīgākais zaudējums pret Krieviju piedzīvots 2009.gada Eiropas čempionātā Gdaņskā (68:81). Ja rezultāta starpība būtu par četriem punktiem mazāka, Latvijas komanda grupas turnīra noslēgumā būtu ieguvusi tiesības spēlēt otrajā posmā.

Vēl viens mačs ar Krieviju tiks aizvadīts piektdien.

Šobrīd izlases kandidātu lokā ir 15 basketbolisti.

Treniņus pirms Eiropas čempionāta Latvija izlase uzsāka 18.jūlijā, bet no 25.jūlija līdz 5.augustam bija treniņnometnē Slovēnijā. Pēc spēlēm ar Krieviju latvieši 18. un 19.augustā izbraukumā cīnīsies ar Horvātiju, bet pārbaudes spēļu ciklu noslēgs Somijā, kur 28. un 29.augustā cīnīsies ar vietējo izlasi.

Kā zināms, nepalīdzēt izlasei Eiropas čempionātā izlēmis vienīgais latvietis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Jānis Blūms ("Astana", Kazahstāna), Dairis Bertāns, (Bilbao "Uxue", Spānija), Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Jānis Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Jānis Timma, Ronalds Zaķis (visi - "Ventspils"), Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas "Mitteldeutscher", Vācija), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija).

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA