Futbols
2013. gada 26. augusts, 01:22

Kārdifas "City" premjerlīgas mačā pārsteidzoši pieveic Mančestras "City"

Jauns.lv

Anglijas futbola premjerlīgas jaunpienācēja Kārdifas "City" svētdienas vakarā negaidīti pieveica vienu no aizvadīto gadu valsts un pasaules spēcīgākajiem klubiem Mančestras "City".

Abu komandu savstarpējais cīniņš beidzās ar rezultātu 3:2 (0:0).

Jau ar mača sākumu Kārdifas futbolisti spēlēja negaidīti agresīvi, nemaz negaidot pretinieku uzbrukumus, bet gan veidojot savus. Mančestras komandai pirmajā puslaikā tā arī neizdevās uzspiest savu spēles stilu, turklāt Kārdifas vienības uzbrucējs Freizers Kempbels puslaika izskaņā radīja pāris bīstamas epizodes pie pērnās sezonas Anglijas vicečempionu vārtiem, taču bumbu tīklā raidīt viņam neizdevās.

Otro puslaiku krietni aktīvāk uzsāka Mančestras futbolisti un jau pēc septiņām minūtēm Edins Džeko ar teicamu tālsitienu panāca 1:0 ambiziocā kluba labā. Taču dažas minūtes vēlāk neveiksmīgo Kembela sitienu pielaboja Ārons Gunarsons, panākot līdzsvaru šajā duelī.

Turpinājumā Kārdifa ļāva viesiem uzbrukt, kā rezultātā Mančestras komanda izniekoja vairākas teicamas izdevības atkal izvirzīties vadībā. Tomēr mājiniekiem izdevās panākt pretējo, jo 79.minūtē aktīvais Kembels bija precīzs, izvirzot Kārdifas klubu vadībā, bet pēc astoņām minūtēm viņš Mančestras kluba vārtsargu Džo Hārtu pārspēja vēlreiz, iedzenot naglu pretinieku komandas zārkā.

Mača kompensācijas laikā Alvaro Negredo, ko Anglijas vicečempioni par 28 miljoniem eiro (19,7 miljoniem latu) iegādājās šovasar, rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, taču ar to nebija gana, lai panāktu kaut neizšķirtu.

Zīmīgi, ka Kārdifas "City", kas pērn uzvarēja Anglijas pēc spēka otrajā līgā - "Championship" -, valsts stiprāko sabiedrībā spēlē pirmo reizi kopš 1962.gada, taču šīs sezonas divos mačos izcīnījusi trīs punktus, turnīra tabulā ieņemot 11.vietu.

Kā ziņots, sezonas pirmajā mačā Kārdifas futbolisti ar rezultātu 0:2 (0:1) atzina Vesthemas "United" pārākumu.

LETA