Stefans Karijs sasniedz vienu no neticamākajiem NBA rekordiem. FOTO. VIDEO
Viens no pasaules basketbola visu laiku labākajiem snaiperiem Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Stefans Karijs NBA spēlē iemetis 13 tālmetienus.
Basketbols

Stefans Karijs sasniedz vienu no neticamākajiem NBA rekordiem. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Stefans Karijs pirmdien iemeta 13 tālmetienus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, sasniedzot jaunu līgas rekordu, turklāt tas notika nākamajā spēlē pēc tam, kad viņš pirmoreiz ilgu laiku nebija trāpījis nevienu metienu no perimetra.

Stefans Karijs sasniedz vienu no neticamākajiem NB...

Aizvadītajā spēlē "Warriors" ar 116:106 (28:24, 35:25, 21:29, 32:28) savā laukumā pieveica Ņūorleānas "Pelicans", kas šosezon joprojām ir bez uzvarām.

Divreiz par līgas vērtīgāko spēlētāju nosauktais Karijs mača gaitā realizēja 13 no 17 izpildītajiem tālmetieniem, septīto reizi karjerā vienā duelī trāpot vismaz desmit tālos raidījumus. Kopumā viņš realizēja 16 no 26 metieniem no spēles un sameta 46 punktus.

Iepriekš NBA rekords piederēja Kobem Braientam un Donlijam Māršalam, kuri bija spējuši mača laikā trāpīt pa 12 trejačiem.

Pagājušajā sezonā Karijs 40 punktus sasniedza 13 spēlēs, bet šosezon šis viņam bija pirmais šāds mačs. Vēl aizvadītajā mačā 24 punktus uzvarētājiem sameta Klejs Tompsons, bet ar 22 punktiem piebalsoja Kevins Durants. Savukārt "Pelicans" līderis Entonijs Deiviss iemeta 33 punktus.

 

Stefana Karija spīdošā spēle pret "Hornets"

Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Stefans Karijs iemetis 13 tālmetienus NBA mačā, sasniedzot jaunu līgas rekordu, turklāt tas notika nākamajā spēlē pēc ...

"Šis rekords, iespējams, neturēsies pārāk ilgi, redzot, kā puiši līgā met, tomēr ir īpaši, ja pieder tālmetienu rekords," pēc mača teica Karijs.

Iepriekšējā mačā, kurā "Warriors" piektdien viesos ar 97:117 zaudēja Losandželosas "Lakers" komandai, Karijs neiemeta nevienu no desmit trīspunktniekiem, pārtraucot 157 spēļu sēriju, kurā viņš bija realizējis vismaz vienu šādu metienu. "Šovakar nedomāju par 0 no 10 metieniem. Nedaudz par to domāju iepriekšējo divu dienu treniņos, tomēr tad beidzu. Esmu pateicīgs, ka šoreiz metieni lidoja iekšā," pauda līgas zvaigzne.

Tikmēr labāko sezonas sākumu vēsturē pirmdien sasniedza Šarlotes "Hornets" komanda. Tā aizvadītajā mačā ar 122:100 (43:34, 32:21, 24:23, 23:22) uzveica Indiānas "Pacers" un guva piekto panākumu šosezon aizvadītajos sešos mačos. Uzvarētājiem ar 24 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kemba Volkers, kurš vismaz 20 punktus iemetis piecos mačos pēc kārtas.

Savas līdzšinējās karjeras rezultativitātes rekordu ar 15 punktiem sasniedza lietuvietis Domants Sabonis, palīdzot Oklahomasitijas "Thunder" ar 97:85 (39:28, 16:19, 28:14, 14:24) pieveikt Maiami "Heat". Tāpat viņš pirmoreiz NBA karjerā tika pie "double-double", jo pievienoja arī desmit bumbas zem groziem.

Panākumu pirmdien guva arī viena no līgas līderēm Losandželosas "Clippers", ar 114:82 (33:15, 29:17, 29:21, 23:29) pieveicot Detroitas "Pistons". Uzvarētājiem 24 punktus iemeta Kriss Pols.

Līgā vienīgā komanda bez zaudējumiem ir čempione Klīvlendas "Cavaliers", kas guvusi sešas uzvaras un aizvada labāko sezonas sākumu kopš 1976.gada, kad uzvarēja pirmajos astoņos mačos. Tai Austrumu konferencē ar piecām uzvarām sešos mačos seko "Hornets".

Savukārt latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienība ar diviem panākumiem sešos mačos atrodama 12.pozīcijā.

Rietumos pa piecām uzvarām sešās spēlēs savākušas Losandželosas "Clippers" un "Thunder", bet Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" un "Warriors" ar pieciem panākumiem septiņos mačos tām seko attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā.

Nākamajās spēlēs trešdien "Spurs" uzņems Hjūstonas "Rockets", bet "Knicks" basketbolisti Ņujorkas duelī uzņems Bruklinas "Nets".

Pirmdien kārtējo sekmīgo maču aizvadīja "Rockets" zvaigzne Džeimss Hārdens, kurš izcēlās ar 32 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, palīdzot savai komandai ar 114:106 (23:30, 33:17, 28:36, 30:23) pieveikt Vašingtonas "Wizards". Hārdens ar vismaz 30 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm izcēlies jau četras reizes šosezon, bet visi pārējie līgas spēlētāji kopš pagājušās sezonas to kopā paveikuši vien četras reizes.

Tāpat Hārdens jau četros mačos pēc kārtas sasniedzis 30 punktus un desmit rezultatīvas piespēles, kļūstot par pirmo spēlētāju kopš Maikla Džordana 1988./89.gada sezonas, kurš ko tādu paveicis.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA, Vida Press