Bijušais "VEF Rīga" centrs Hemiltons parakstīs līgumu ar NBA čempioniem
Džastins Hamiltons nākamo sezonu varētu iesākt Maiami "Heat" kreklā.
2013. gada 9. septembris, 13:27

Bijušais "VEF Rīga" centrs Hemiltons parakstīs līgumu ar NBA čempioniem

Jauns.lv

Bijušais Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" basketbolists amerikānis Džastins Hemiltons gatavojas parakstīt līgumu ar pēdējo divu gadu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Maiami "Heat", vēsta portāls "Realgm.com".

Hemiltons drīzumā parakstīs līgumu, lai varētu "Heat" komandai pievienoties tās treniņnometnē. Šobrīd Maiami komandai ir 13 spēlētāji, ar kuriem jau noslēgti garantētie kontrakti, bet Hemiltons nometnei pievienosies ar negarantēto līgumu

Hemiltons Rīgā ieradās janvārī, taču "VEF Rīga" maijā nolēma no basketbolista atbrīvoties. Toreiz, uzsākot fiziskās slodzes, spēlētājam sāpēja cirksnis un šī iemesla dēļ viņš atteicās doties laukumā.

Tāpat cirkšņa traumas dēļ Hemiltons šovasar nepiedalījās NBA Vasaras līgās.

VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā Hemiltons nospēlēja četras spēles, kurās vidēji guva 9,3 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas. "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sacensībās Hemiltons izcēlās ar vidēji 20,2 punktiem un 9,5 atlēkušajām bumbām, savukārt Eiropas kausa sacensībām viņu nepaspēja pieteikt.

Kā ziņots, 22 gadus veco un 2,10 metrus garo Hemiltonu pagājušā gada NBA draftā otrajā kārtā ar 45.numuru izvēlējās Filadelfijas "76ers" vienība, bet drīz pēc tam viņš maiņas rezultātā nokļuva pie līgas čempionvienības Maiami "Heat".

Tomēr Hemiltons izvēlējās iepriekšējo sezonu aizvadīt Eiropā, nevis pacīnīties par iekļūšanu NBA, sezonas pirmos mēnešus aizvadot Horvātijas komandā Zagrebas "Cibona".

Kā zināms, aizvadītajā sezonā Maiami "Heat" trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē un otro gadu pēc kārtas izcīnīja NBA čempiontitulu, finālsērijā līdz septiņām uzvarām ar 4-3 pārspējot Sanantonio "Spurs" basketbolistus.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA