Neimara piecdesmitie vārti izlasei palīdz Brazīlijas izlasei sagraut Mesi un Argentīnu. VIDEO
Neimars guvis jau savus 50. vārtus Brazīlijas izlasē.
Futbols
2016. gada 11. novembris, 10:40

Neimara piecdesmitie vārti izlasei palīdz Brazīlijas izlasei sagraut Mesi un Argentīnu. VIDEO

Jauns.lv

Spānijas kluba "Barcelona" zvaigzne Neimars ceturtdien iesita savus piecdesmitos vārtus valstsvienībā, palīdzot Brazīlijas futbola izlasei 2018.gada Pasaules kausa izcīņas Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 3:0 (2:0) savā laukumā apspēlēt Argentīnu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rezultātu 24.minūtē atklāja Filipe Koutinju, pirmā puslaika izskaņā mājinieku pārsvaru izgājienā dubultoja Neimars, bet punktu mačam 59.minūtē pielika Paulinju.

Ar 50 precīziem sitieniem Neimars izlasē izcēlies 74 aizvadītajos mačos un šoreiz principiālā duelī apspēlēja sava Barselonas komandas biedra Lionela Mesi pārstāvēto valstsvienību. Viņš nieka 24 gadu vecumā tuvojas karjerā 55 vārtus guvušajam Romario, bet rekordists ir Pele, kurš 91 spēlē izcēlās ar 77 precīziem raidījumiem.

Šī Brazīlijai bija piektā uzvara pēc kārtas sava jaunā galvenā trenera Tites vadībā. Savukārt Argentīna pēdējos četros mačos ieguvusi vien divus punktus un arvien vairāk apgrūtina savas cerības kvalificēties finālturnīram.

Spēle notika Belu Orizonti pilsētas stadionā, kurā Brazīlijas izlase atgriezās pirmoreiz kopš 2014.gada Pasaules kausa pusfināla mača, kad ar 1:7 kapitulēja Vācijai.

Mača interesantākie momenti - video:

Citās spēlēs ceturtdien Kolumbija un Čīle cīnījās 0:0 (0:0), Urugvaja ar 2:1 (2:1) pieveica Ekvadoru, Paragvaja mājās ar 1:4 (1:0) kapitulēja Peru, bet Venecuēla, pateicoties Itālijas klubā "Torino" spēlējošā Hosefa Martinesa "hat-trick", ar 5:0 (2:0) sagrāva Bolīviju.

Pēc 11 spēļu kārtām kopvērtējuma līderēm Brazīlijai un Urugvajai ir attiecīgi 24 un 23 punkti, trešo vietu ar 18 punktiem ieņem Kolumbija, Ekvadora un Čīle izcīnījušas pa 17 punktiem, bet Argentīna ar 16 punktiem atkāpusies jau uz sesto pozīciju.

Dienvidamerikas zonas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā piedalās desmit izlases, kas savā starpā aizvada divu apļu turnīru, labākajām četrām kvalificējoties finālturnīram, kamēr piektajai būs jāaizvada "play-off" mači.

Pasaules kausa izcīņa 2018.gadā norisināsies Krievijā.


LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA