Futbols
2013. gada 17. oktobris, 12:21

Latvijas futbola izlase FIFA rangā pakritusi par divām vietām, tagad ieņem 117. vietu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi divas pozīcijas un tagad ieņem 117.vietu.

Iepriekšējā rangā Latvijas izlase pakāpās uz 115.vietu no 119., kas bija visu laiku zemākā pozīcija Latvijas futbola vēsturē. Uz visu laiku zemāko vietu Latvija atkrita pirms četriem mēnešiem, kad piedzīvoja kritienu par deviņām pozīcijām. Vēl pagājušā gada augustā Latvijas izlase rangā ieņēma 70.vietu, tomēr oktobrī tā jau atkāpās uz tā brīža visu laiku zemāko vietu - 118.pozīciju.

Latvijas izlases rēķinā rangā pašlaik ir 277 punkti - par 11 mazāk nekā iepriekšējā rangā septembrī.

Kopš iepriekšējā ranga Latvijas izlase aizvadījusi divas spēles, noslēdzot 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Vispirms izbraukumā tika piedzīvots zaudējums ar 0:2 pret Lietuvu, bet pēc tam savā laukumā panākt neizšķirts 2:2 pret Slovākiju.

Par 11 vietām šomēnes rangā atkāpusies Igaunijas izlase, ieņemot 99.vietu, bet Lietuva pakāpusies par deviņām pozīcijām un tagad ieņem 103.vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā tikai 2010.gada Pasaules kausa izcīņā un pēdējos divos Eiropas čempionātos uzvarējusī Spānija saglabājusi savu pirmo vietu, bet pārējās pozīcijās notikušas izmaiņas.

Uz otro vietu pakāpusies Vācija, kas apsteigusi Argentīnu, bet ceturtā tagad ir Kolumbija, kurai seko Beļģija. Urugvaja jaunākajā rangā ieņem sesto vietu, bet pozīciju zemāk atrodas Šveice, kas pakāpusies uzreiz par septiņām vietām. Astoto pozīciju ieņem Nīderlande, Itālija pēc kritiena par četrām vietām tagad ir devītā, bet pirmo desmitnieku noslēdz Anglija, kas piedzīvojusi kāpumu par septiņām vietām.

Nākamais rangs tiks publicēts 28.novembrī.

LETA