Bertāns "Spurs" sastāvā tiek laukumā uz astoņām sekundēm un nepaveic savu uzdevumu
Dāvis Bertāns tika sūtīts laukumā ar uzdevumu realizēt tālmetienu trešās ceturtdaļas izskaņā, taču latvietim diemžēl neizdevās trāpīt.
Basketbols
2016. gada 15. novembris, 07:36

Bertāns "Spurs" sastāvā tiek laukumā uz astoņām sekundēm un nepaveic savu uzdevumu

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien tika laukumā vien uz astoņām sekundēm, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" sīvā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē savā laukumā pārspēja Maiami "Heat" vienību.

"Spurs" svinēja panākumu ar 94:90 (25:19, 30:21, 16:20, 23:30), tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas, kā arī pagarinot "Heat" zaudējumu sēriju līdz pieciem mačiem.

Bertāns tikai spēles dienā tika atgriezts atpakaļ no fārmkluba Ostinas "Spurs", kurā viņš debitēja NBA Attīstības līgā. Uz Ostinu Bertāns tika nosūtīts svētdien, lai iegūtu spēļu praksi, ko pilnībā izmantoja, jo sameta 22 punktus.

Pirmdien aizvadītajā mačā pret "Heat" latvietis laukumā tika vien trešās ceturtdaļas izskaņā uz pēdējām astoņām sekundēm. Bertāns šajā laikā paguva izdarīt vienu nesekmīgu tālmetienu, kuru izmeta 0,8 sekundes pirms sirēnas.

Tikmēr "Spurs" rindās Kavai Lenards guva 24 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas zem groziem, bet Lamarkuss Oldridžs pievienoja 18 punktus. Savukārt Maiami kluba rindās ar 27 punktiem izcēlās Dions Veiterss, bet Hasans Vaitsaids guva 23 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas zem groziem.

Sanantonio spēles sākumā bija labāki, pēc pirmā puslaika esot vadībā ar 55:40. Tomēr turpinājums bija saspringtāks, jo mājinieki pieļāva daudz kļūdas, kas ļāva "Heat" nepilnas divas minūtes pirms beigām samazināt starpību līdz četriem punktiem (83:87). Mača izskaņa bija nervoza, tomēr "Spurs", pateicoties Lenarda precizitātei no soda metienu līnijas, pārsvaru nosargāja, lai gan šajā mačā kopā pieļāva 17 kļūdas.

Bertāns šosezon NBA astoņās spēlēs vidēji laukumā bijis nepilnas 11 minūtes, kuru laikā guvis 1,75 punktus un savācis 1,4 atlēkušās bumbas. Pēdējos piecos mačos "Spurs" rindās viņš ar gūtiem punktiem nav izcēlies.

Sanantonio "Spurs" ar astoņām uzvarām 11 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Savā nākamajā spēlē "Spurs" trešdien viesosies pie Sakramento "Kings" basketbolistiem.

Pašlaik 24 gadus vecais rūjienietis Bertāns "Spurs" rindām pievienojās pēc tam, kad divus gadus bija pavadījis Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Vitorijas "Laboral Kutxa".

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011.gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs". Zīmīgi, ka šajā maiņas darījumā tika iekļauts arī togad draftētais Kavai Lenards, kurš šobrīd ir viens no Sanantonio kluba līderiem, turklāt tika nosaukts par 2014.gada NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, aizvedot vienību līdz čempiontitulam.

Bertāns karjeras laikā divas reizes atguvies no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, turklāt abas reizes viņš ārstējies tieši pie "Spurs" speciālistiem. Tiek lēsts, ka Bertāns ar "Spurs" noslēdzis divu gadu līgumu par kopējo summu divi miljoni dolāru (1,83 miljoni eiro).

Pirmdien teicamu spēli aizvadīja Kristaps Porziņģis, kurš guva 24 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas zem groziem, tiekot pie pirmā "double-double" sezonā, bet Ņujorkas "Knicks" mājās ar 93:77 (15:23, 21:16, 31:12, 26:26) pārspēja Dalasas "Mavericks" basketbolistus.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA