Ābols par Meijas traumu: viņš laikam salauzis potīti
Artis Ābols līdz galam nebija apmierināts ar Roberta Bukarta sniegumu uzbrucēju pirmajā trijniekā.

Ābols par Meijas traumu: viņš laikam salauzis potīti

Jauns.lv

Pirmajā spēlē pēc novembra pārtraukuma bija jūtams, ka daudzi hokejisti nebija spēlējuši desmit dienas. Savukārt uzbrucējs Gints Meija, iespējams, lauzis potīti, pēc trešdienas spēles izteicās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols.

Ābols par Meijas traumu: viņš laikam salauzis potī...

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" ilgā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pārspēja vienu no līgas līdervienībām Astanas "Baris", izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Pirmās spēles pēc pārtraukuma nekad nav labas. Bija jūtams, ka daudzi bija bez desmit dienu spēļu prakses," pēc mača teica Ābols. "Esam priecīgi par diviem punktiem, lai arī kārtējo reizi spēles vidus bija vājš. Tomēr ar puišu cīņassparu un raksturu savu panācām. Liekam šos punktus krājkasē."

Trešās trešdaļas vidū traumu guva rīdzinieku uzbrucējs Meija un Ābols atzina, ka pirmās prognozes nav iepriecinošas, jo spēlētājs, iespējams, guvis potītes lūzumu. "Tas nozīmē ilgu prombūtni."

"Pirmais uzbrucēju trijnieks tiek visu laiku mainīts, jo tam joprojām tiek meklēta jauda," par sastāva eksperimentiem stāstīja treneris. "Roberts Bukarts piedalījās pirmajos gūtajos vārtos, tomēr līdz galam viņa sniegums pirmajā maiņā mani neapmierināja."

Ābols atzina, ka labprātāk pārtraukuma laikā Latvijas izlases spēlētājus būtu redzējis savā rīcībā. "Nav jēgas runāt par to, kādā formā viņi atgriezās komandā, jo nopietnu treniņu izlasē nebija."

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas klubs ik pēc dienas uzņems arī Omskas "Avangard", Hantimansijskas "Jugra" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistus, noslēdzot regulārā čempionāta pirmo spēļu apli. Savukārt pēc tam "Dinamo" hokejisti ar šīm četrām komandām tiksies jau izbraukumā.