Basketbols

Kobe Braients atgriežas ar 9 punktiem, "Lakers" piekāpjas "Raptors"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Kobe Braients svētdien beidzot atgriezās laukumā, taču viņa pārstāvētā Losandželosas "Lakers" komanda savā laukumā ar 94:106 (20:30, 27:21, 21:22, 26:33) piekāpās Toronto "Raptors" vienībai.

Kobe Braients atgriežas ar 9 punktiem, "Lakers" pi...

Braients, kurš kopš Ahileja cīpslas pārraušanas laukumā nebija devies kopš 12.aprīļa, laukumā pavadīja gandrīz 28 minūtes, gūstot deviņus punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Tiesa, basketbolista kontā arī astoņas kļūdas.

Šis bija "Lakers" desmitais zaudējums 20 sezonas mačos.

"Tas bija dīvaini, vēl nekad neesmu bijis prom astoņus mēnešus," pēc cīņas pauda Braients, kurš atzina, ka ir nedaudz "ierūsējis". "Tomēr bija labi būt atpakaļ. Šobrīd nejūtos normāli. Došos mājās un noskatīšos spēli atkal, mans sniegums bija izgāšanās."

NBA superzvaigzne atklāja, ka viņš smagi strādājis pie savas fiziskās formas, tomēr mača laikā pret "Raptors" savs metiens pašam šķitis dīvains, turklāt neesot bijis nepieciešamā ātruma kājās.

"Būs vajadzīgs neliels laiciņš. Bija sagaidāms, ka Braients pēc savainojuma neatgriezīsies teicamā formā, tāpēc vajadzīgs laiks, lai viņš atgūtos," izteicās "Lakers" galvenais treneris Maiks D'Antoni.

"Raptors" šo maču aizvadīja astoņu vīru sastāvā, un rezultatīvākais bija Amirs Džonsons, kuram 32 punkti un desmit bumbas zem groziem. Savukārt lietuvietis Jons Valančūns iemeta piecus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

"Lakers" sastāvā ar 19 punktiem izcēlās Niks Jangs.

Savukārt tikai trešo zaudējumu sezonā svētdien piedzīvojusi NBA līdervienība Indiānas "Pacers", kas izbraukumā ar 94:118 (18:28, 19:28, 32:34, 25:28) piekāpās Oklahomasitijas "Thunder" basketbolistiem.

Zīmīgi, ka "Thunder" savā laukumā šosezon nākas aizvadīt desmit mačus pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās ar 36 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kevins Durants, bet 26 punkti un 13 rezultatīvas piespēles Rasela Vestbrūka rēķinā.

Tikmēr "Pacers" labā 32 punktus iemeta Pols Džordžs.

Pamatīgu zaudējumu piedzīvojusi Ņujorkas "Knicks", kas savā laukumā ar 73:114 (11:34, 20:24, 25:34, 17:22) kapitulēja Bostonas "Celtics" komandai.

Šis bija Ņujorkas kluba desmitais zaudējums pēdējās 12 spēlēs.

"Celtics" labā 23 punktus guva Džordans Krofords, bet "Knicks" sastāvā 19 punktus iemeta Karmelo Entonijs.

NBA Austrumu konferences kopvērtējuma līderpozīcijā joprojām atrodas Indiānas "Pacers", kas tikusi pie 18 uzvarām 21 mačā, bet par divu uzvaru tiesu atpaliek pašreizējie čempioni Maiami "Heat".

Tikmēr Rietumu konferencē 17 panākumus izcīnījis Potlendas "Trail Blazers" klubs, kamēr Sanantonio "Spurs" un "Thunder" par diviem panākumiem mazāk.

LETA