foto: Unsplash
Anglijas skolā aizliedz džemperus ar kapuci - jo tie apgrūtinot skolēnu atpazīšanu
2019. gada 31. decembris, 05:15

Anglijas skolā aizliedz džemperus ar kapuci - jo tie apgrūtinot skolēnu atpazīšanu

Jauns.lv

Skola Apvienotajā Karalistē aizliegusi sportiska stila džemperus un jakas ar kapuci, jo tie apgrūtina skolnieka atpazīšanu, traucē drošības uzturēšanai, kā arī mēdz satraukt jaunāko klašu skolēnus, ziņo Independent.co.uk.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Brune Park kopienas vidusskola Gosportā, Hempšīrā, Anglijā nākusi klajā ar paziņojumu, ka kategoriski aizliedz skolēniem skolas teritorijā atrasties džemperī ar kapuci.

Kā galveno iemeslu šādai iekšējās kārtības politikai skolas vadība min satraukuma izraisīšanu jaunāko klašu skolēnos. Otrs svarīgākais aizlieguma iemesls ir, ka šis apģērba gabals apgrūtina skolēnu identificēšanu. Ar šiem noteikumiem skola cer arī ierobežot pusaudžu tieksmi valkāt apģērbu ar nepiemērotiem, nepieklājīgiem attēliem, piemēram, kaņepju augiem un to lapām.

“Ja jums ir lieli 15 un 16 gadu veci bērni, kuri vienatnē vai kompānijā klejo apkārt, nosegušies ar kapuci, tas var būt diezgan biedējošs skats, īpaši jaunākiem vidusskolas skolēniem,” sacīja Maiks Džons, skolas direktora vietnieks. 

"Ne es, ne arī citi darbinieki spējam pienācīgi veikli un ātri atpazīt skolniekus, ja tie pārvietojas kapučjakās, kas īpaši nozīmīgi ir, ja ir noticis pārpratums vai negadījums, kur ātra reakcija ir nozīmīga," lēmumu pamato direktors.

Vairāki vidusskolas audzēkņi ir pauduši nelokāmu iebildumu pret jauno mācību iestādes regulu.

“Es neredzu nekādu problēmu to skolēnu dēļ, kuri valkā apģērbu ar kapucēm. Tas neietekmē to, kā es jūtos skolā,” saka 14 gadu vecais Rubens Sekuless.

“Kāds skolotājs teica, ka jaunie noteikumi ir tāpēc, ka vairāki bijušie skolēni bija ieradušies skolā, tērpušies kapučjakās, un bija apgrūtinoši šos jauniešus identificēt. Tomēr lielākajai daļai no mums arī mēteļiem ir kapuces, kas arī spēj apslēpt sejas," komentē R.Sekuless.

Cits skolēns, kurš vēlējās palikt anonīms, sacīja: “Šī skola lēnām sāk atbalstīt diktatūru.”

foto: Vida Press

Skolas direktora vietnieks Maiks Džons ir pārliecināts, ka kapučjaku un džemperu aizliegums palīdzēs sagatavot jauniešus turpmākai dzīvei. "Piemēram, students, kurš angļu valodas stundā pāri galvai pārvilcis kapuci... Jā, iespējams, tas neietekmē viņa akadēmisko sniegumu, bet nedrīkst aizmirst, ka šāda tipa džemperis ir atpūtas vai sporta apģērbs, kur kapuces funkcija ir aizsargāt pret nelabvēlīgiem laikapstākļiem. Arī, stājoties darbā, jaunietim nereti būs jāievēro klasisks, ieturēts ģērbšanās stils. Un, tiekoties ar nākotnes potenciālajiem klientiem, jūs visbiežāk nevilksiet džemperi ar kapuci, jo šis apģērba gabals nav reprezentatīvs lietišķā vidē."

"Mūsu skolas formas prasība ir krekls ar pogām, kaklasaite, izšūts bleizeris, melnas bikses un apavi. Džemperi ar kapucēm noteikti neatbilst mūsu prasībām. Ja kāds no skolēniem pārkāps likumu un izvēlēsies iestādes teritorijā valkāt džemperi ar kapuci, viņam tas tiks konfiscēts," nelokāms ir Džons.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās