foto: Unsplash
Kas ir konsīleris, un kā pareizi nomaskēt sejas nepilnības?
Konsīleris palīdzēs nomaskēt tumšus lokus zem acīm, grumbiņas, pigmenta plankumus un ādas apsārtumu.
2019. gada 16. septembris, 07:22

Kas ir konsīleris, un kā pareizi nomaskēt sejas nepilnības?

"100 Labi Padomi"

Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Konsīleris ir lielisks līdzeklis, kas palīdz nomaskēt nelielas ādas nepilnības – tumšus lokus zem acīm, pigmenta plankumus un ādas apsārtumu, izlīdzina grumbiņas un palielinātas poras, padara neredzamāku asinsvadu tīklojumu uz sejas. Šiem līdzekļiem ir viegli caurspīdīga tekstūra, un tie ļoti labi saplūst ar jebkuru citu tonālo produktu. Tos var arī lietot lielākiem sejas laukumiem, piemēram, T zonai, tāpēc to klāj virs tonālā krēma. 

Kā lietot acu konsīleri? Lai līdzeklis nesaveltos graudiņos, pirms tā uzklāšanas izmanto acu krēmu un ļauj tam kārtīgi uzsūkties, lieko nosusini. Izvēlies tādu acu krēmu vai serumu, kura sastāvā ir atstarojoši pigmenti, lai vēl vairāk izgaismotu vēlamo zonu. Ja āda zem acīm ir pelēcīgā nokrāsā, konsīlerim vajadzētu būt laša tonī.

foto: Shutterstock

Ņem vērā

● Dzeltenā toņa konsīleris neitralizē violeto, tas maskēs zilos riņķus zem acīm un visus rozā un purpura plankumus – kapilārus, rozāciju –, padarīs mazāk redzamas rētas, vasarraibumus.

● Violetais nomaskēs dzeltenīgos plankumus, piemēram, pigmenta plankumus, arī nogurušu sejas ādu.

● Zaļš neitralizē sarkano krāsu, ar to var labi nomaskēt sejas apsārtumu, pūtītes, asinsvadu tīklojumu un sarkanīgu sejas krāsu. Lai maskētu nopietnākas nepilnības, piemēram, saules apdegumus, sajauc zaļo konsīleri ar tonālo krēmu un uzklāj uz problemātiskās vietas.

● Rozā konsīleris (no laša līdz persiku tonim) der tad, ja lokiem zem acīm nav purpursarkana, bet zaļgana nokrāsa. Bālai ādai izvēlies laša nokrāsu, brūnganai – persiku toni.