foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aija Auškāpa uzmirdz kā īsta dīva: "Es jūtu, ka man iepaticies ģērbties sievišķīgāk un krāsaināk"
Spožā galvas rota Aijai lieliski piestāv un viņas tēlu padara kā koķetu, tā sievišķīgu. Attēlā - TV šova X faktors žūrijā kopā ar mūziķiem Intaru Busuli un Reini Sējānu.
2018. gada 23. novembris, 06:26

Aija Auškāpa uzmirdz kā īsta dīva: "Es jūtu, ka man iepaticies ģērbties sievišķīgāk un krāsaināk"

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Prāta vētras menedžere Aija Auškāpa (42), pateicoties darbam žūrijā TV šovā X faktors, spoži uzmirdzējusi kā atpazīstamībā, tā arī savā vizuālajā tēlā.

Ilggadējā Prāta vētras menedžere Aija Auškāpa, kopš ir bieži redzama TV ekrānā, vizuāli un stilistiski krasi pārvērtusies. Ja iepriekš Aija ģērbās visai vienkārši un ar savu ārieni izcelties necentās, tad nu viņa izskatās patiesi daiļa un žilbinoša.

Žurnālam Kas Jauns Aija atzīst, ka pucēšanās, kas šova X faktors ietvaros viņai jau kļuvusi par iknedēļas rituālu, esot patīkams un gana aizraujošs piedzīvojums.

„Kurai sievietei gan nepatīk saposties skaistās kleitās, uzvilkt augstpapēžu kurpes un tikt profesionāli gan safrizētai, gan sagrimētai. Tas ceļ pašsajūtu, pašapziņu un garastāvokli. Par to, kā izskatos šovā, viennozīmīgi jāpateicas stilistei Ivetai un grimētājai Mārītei,” teic Auškāpa, kas ikvienai sievietei novēlētu kādreiz nonākt profesionālu tēla veidotāju rokās.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Nacionālā teātra mūzikla "Kabarē" pirmizrādē 2014. gadā.

Izbauda tēla transformāciju

Aija atzīst, ka darbs TV šova X faktors žūrijā viņu nudien pozitīvi uzlādē. Pēc viņas domām, tas ir viens no iemesliem, kam pateicoties mirdz viņas acis, vērtējot jaunos muzikālos talantus TV starmešu gaismās.

Aijai šī nav pirmā pieredze sadarbībā ar profesionāliem stilistiem – iepriekš viņa posta dažādām fotosesijām. Taču tie bijuši atsevišķi gadījumi, nevis mērķtiecīgu pārvērtību organizēšana ik nedēļu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Tā Aija Auškāpa (attēlā vidū, melnbalti raibajā kleitā) izskatījās pirms 11 gadiem.
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aija Auškāpa ar vīru ceļā uz "The Killers" koncertu 2013. gada vasarā. Toreiz Aija pieturējās pie praktiskuma un ērtuma, necenzdamās ar savu stilu izcelties citu ļaužu vidū. Arī koša krāsošanās viņai nav ikdienas sastāvdaļa.

„Tagad patiešām varu izbaudīt, kā par mani rūpējas, redzu, kā stilu var padarīt daudzveidīgāku, izvēloties iepriekš neierastas apģērbu un aksesuāru kombinācijas. Pēc Ivetas Vecmanes ierosinājuma, šovā es bieži sapošos kleitās un kopumā jūtu, ka mans tēls kļūst gan sievišķīgāks, gan drosmīgāks.

Vairākas lietas, ko Iveta man bija sarūpējusi šova tiešraidēm un kas man ir sevišķi patikušas, esmu arī iegādājusies, tādējādi padarot interesantāku arī savu privāto garderobi. Prieks, ka arī vīram patīk, kāda izskatos TV ekrānā, esmu no viņa vairākkārt saņēmusi komplimentus.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aija ar vīru uzņēmēju Dāvi Auškāpu salona BBbinnija ballītē 2007. gadā. Tolaik viņas stilā dominēja bikses un legingi.

Arī manas kolēģes birojā ir ievērojušas, ka citāda esmu ne tikai raidījumā, bet arī, ejot uz darbu. Jā, es jūtu, ka man ir iepaticies iziet ārpus pašas pierastā standarta, ģērbties sievišķīgāk un arī krāsaināk,” Kas Jauns atzīst Aija Auškāpa.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2012. gadā ceļā uz "Dzelteno pastnieku" koncertu.

Galvenais ir uzticēšanās

Šosezon par žūrijas locekļu, tostarp Aijas Auškāpas, stilu šovā X faktors rūpējas pazīstamā modes māksliniece un stiliste Iveta Vecmane. Pirms katras šova tiešraides viņa iepazīstas ar apģērba un aksesuāru klāstu Rīgas veikalos un modes namos, un tad abas ar Aiju kopīgi dodas izvērtēt piemeklēto.

„Man jau liekas, ka ikvienai sievietei ir ļoti patīkami, kad par viņu kāds parūpējas, sniedz viedokli un skatu no malas, piemeklējot tērpus īpaši. Dažkārt ir tā, ka, ejot pa veikalu, ieraugu kādu kleitu un nodomāju – jā, šī varētu būt Aijas kleita! Bet dubultprieks ir tad, kad satiekamies, viņa to uzlaiko un saka: „Jā, šī ir manējā!”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aija un Dāvis 2010. gadā.

Un lielākais kompliments man ir tas, ka Aija diezgan bieži šovam piemeklētos un atlasītos tērpus iegādājas savai personīgajai garderobei. Ceru, ka Aija domā tāpat, bet man liekas, ka mums sadarbība ir sanākusi patiešām forša.

Pats galvenais – Aija man uzticas. Sajūta, ideja un vīzija mums ir līdzīga, līdz ar to nerodas pārpratumi un domstarpības. Ļoti cenšos par viņu rūpēties. Un laiku pa laikam Aiju sapošu arī kādā no latviešu zīmoliem,” stāsta Vecmane.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Grupas "Zodiac" koncertā 2013. gadā.

Bez kaprīzēm un zvaigžņotiem untumiem

Stiliste atklāj, ka Aijas Auškāpas tēlu šovā mēģina veidot sievišķīgu un ar odziņu. „Viņa tomēr ir meitene ar raksturiņu, ar asumiņu, tāpēc arī tēlam gribas pieplusot kādu īpašu detaļu vai akcentu. Lai ir kas interesants audumā, fasonā vai rakstā. Ne romantisks, bet sievišķīgs ar vēstījumu – tēls ar raksturu.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Patiesi žilbinoša! Aija Auškāpa TV šova X faktors žūrijā kopā ar mūziķiem Intaru Busuli un Reini Sējānu.

Iveta Vecmane smaidot atzīst, ka sadarbībā ar Aiju Auškāpu ne reizi nav pieredzējusi nekādas „slavenību kaprīzes”. „Es tiešām zinu, ko nozīmē ģērbt cilvēku, kas ir ar untumiem. Bet nepārdzīvoju, ja tā notiek. Strādājot kopā ar personībām, vairāk vai mazāk zināmiem cilvēkiem, vienmēr jau ir jautājums par pašapziņu.

Ja ar to viss ir kārtībā, cilvēks normāli reaģē un uztver visu. Ja ir kaut kādi baigie kreņķi cilvēkam pašam vai problēmas ar pašapziņu, ir grūtāk pārliecināt, un tad gan nāk ārā visādi mazie dēmoniņi. Tad man gribas kliegt: „Āiii, kāpēc?!” Bet šis nav tas gadījums,” atklāti teic Iveta Vecmane.

Aija Auškāpa šovā "X faktors"

gallery icon
8