Stjuartes atklāj: kā ģērbties, ja gribi bez maksas lidot biznesa klasē
foto: Shutterstock
Lai tevi pārsēdinātu uz biznesa klasi, tev ir attiecīgi jāizskatās.

Stjuartes atklāj: kā ģērbties, ja gribi bez maksas lidot biznesa klasē

Jauns.lv

Lidmašīnas ekipāža apgalvo, ka vajadzētu izvairīties no džinsiem un treniņtērpa. Taču, ja vēlies ceļot biznesa klasē, tev nav noteikti jāģērbjas dizaineru apģērbā.

Kāda stjuarte no Lielbritānijas iesaka sievietēm vilkt modernas bikses un īsu stilīgu džemperi vai kleitu, savukārt vīriešiem vajadzētu izvēlēties kreklu un brūni zaļas bikses.

Cita stjuarte papildina: "Lai tevi pārsēdinātu uz biznesa klasi, tev ir attiecīgi jāizskatās. Moderni, taču atturīgi. Tev vajadzētu radīt iespaidu, ka tu ceļo bieži. Taču nevajag ģērbties dizaineru drēbēs no galvas līdz kājām.

Vēl kāda viņu kolēģe piebilst: "Kad lidojam, mums ir jāievēro stingrs ģērbšanās kods. Nekādu džinsu un treniņbikšu."

Diskusijas par apģērbu, lidojot biznesa klasē, sākās pēc tam, kad kāda žurnāliste dalījās pieredzē, kā viņai vienmēr izdodas panākt to, lai tiktu pārcelta biznesa klasē. 

Tillija Begšeiva no Lielbritānijas kanālam "Bloomberg" atklāja, ka viņai par vietu biznesa klasē nav jāmaksā, ja viņa izvēlas vienu no savām iecienītākajām aviolīnijām - "Virgin Atlantic".

Pirms sava lidojuma Begšeiva vienmēr piezvana rezervāciju nodaļai un pajautā: "Sakiet, lūdzu, vai vēl nav izziņotas tās biznesa klases vietas, uz kurām var pārcelties no ekonomiskās klases?"

Un žurnāliste paskaidro: "Ja viņi atbild, ka vēl nav, lūdziet to pārbaudīt vai arī savienot ar atbildīgo personu, kurai konkrēti var pajautāt, kad tiks paziņots, cik brīvu vietu ir palicis biznesa klasē."

Begšeiva apgalvo, ka tas ir tas pats, kas pieklājīgi pateikt: "Jums ir 20 neizpārdotas vietas? Kāpēc jūs tās neatdodat?"

Pēc viņas teiktā, sarunas beigās aviokompānijas darbinieks gandrīz vai garantēti pārcels viņu uz augstāku klasi,

"Virgin Atlantic" preses pārstāvis medijiem sacījis, ka aviokompānija saviem lojālākajiem klientiem dāvina tūkstošiem vietu biznesa klasē.

Tēmas