foto: Shutterstock
Kad sejas ovāls zaudē stingrumu... Dermatoloģes skaidrojums, kas ir sejas liftings
Ņem vērā, ka liftinga krēmu drīkst lietot tikai vienreiz dienā.   
2018. gada 19. janvāris, 07:27

Kad sejas ovāls zaudē stingrumu... Dermatoloģes skaidrojums, kas ir sejas liftings

"100 Labi Padomi"

Skaidro Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe Anita Ābelīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sejas un kakla ādai novecojot, tajā parādās grumbiņas. Samazinās estrogēnu līmenis organismā, tauku dziedzeri kļūst neaktīvāki, ādā izsīkst kolagēna un elastīna rezerves – tas viss nelabvēlīgi iedarbojas uz ādas vispārējo stāvokli. Tāpēc sejas āda kļūst sausāka, šūnas dalās lēnāk, asinsrite un skābekļa apgāde kļūst vājāka.

Sejas ovāls zaudē stingrumu, uz kakla un dekoltē zonā parādās rievas, sejā – nospiedumi no spilvena, kas nepazūd vairākas stundas pēc pamošanās. Tas nozīmē, ka ir laiks sejas liftinga krēmiem. 

Šie līdzekļi palīdz pastiept sejas ovālu, taču tas ir tikai vizuāls efekts. Liftinga līdzekļos ir vielas, kas palielina ādas tvirtumu un elastību un samazina grumbu veidošanos. Liftinga krēms ar vieglu konsistenci neder sausai ādai – tādai piemērotāks ir biezākas, blīvākas konsistences krēms, lai vienlaikus ādu pietiekami labi barotu un mitrinātu. 

Labākam liftinga efektam zem krēma papildus ieteicams uzklāt vitaminizētu serumu, bet uz nakti lietot barojošu un aktīvām sastāvdaļām bagātīgu nakts krēmu. Sausai ādai ļoti patiks, ja tiks lietots iedarbīgs liftinga serums, bet virs tā klāts mitrinošs krēms. 

Liftinga līdzekļu (krēmu, masku, serumu) sastāvā var būt dažādas bioaktīvas vielas, polisaharīdi, proteīni, liposomas, augu sveķi, antioksidanti un augu ekstrakti – tie visi nodrošina ādas liftinga efektu, kā arī to mitrina un palīdz šūnu aizsardzībai pret paātrinātu ādas novecošanos.

Pērkot meklē norādes: pretgrumbu, atjaunojoša, pretnovecošanās (anti-ageing), nostiprinoša, liftinga iedarbība.   

Svarīgi! Liftinga krēmu ir paredzēts lietot tikai dienā.