foto: Vida Press
Kā tikt pie skaisti muskuļota auguma? Šie puiši atklāj savu recepti
2017. gada 24. marts, 08:16

Kā tikt pie skaisti muskuļota auguma? Šie puiši atklāj savu recepti

Anita Sedliņa

Profesija aktieris automātiski nenozīmē lielisku izskatu un sportisku formu. Darba un lomu dēļ par to ir jācīnās sporta zālē un virtuvē. Kas Jauns apskatā – aktieri, kuri darba dēļ bijuši spiesti transformēt savu vizuālo izskatu.

Viltus forma

foto: Vida Press

Komēdiju aktieris Kevins Hārts pirms iepazīšanās ar slavenību treneri Ronu „Bosu” Everlainu 2016. gadā savu augumu dēvēja par viltus formu: „Izskatījos labā formā, bet, kad novilku kreklu...” Tā kā aktieris nevēloties pārspīlēt, viņa muskuļotā auguma noslēpums ir vienkāršs un pieejams – nekāda inovatīva sporta zāļu inventāra vai olimpiskās svarcelšanas disciplīnu, bet gan vingrinājumi ar paša ķermeņa svaru. Tātad recepte: pievilkšanās, atspiešanās, pietupieni, airēšana un skriešana.

Džo uz kūkas 

foto: Vida Press

Aktieris Džo Manganiello vienmēr esot sapņojis par lielu un muskuļotu augumu. Lai gan viņu nekad nav varēts saukt par neformīgu, līdz ar vilkača lomu seriālā Īstās asinis aktieris fitnesam pievērsās nopietnāk. Tas nozīmējis kaloriju uzņemšanas ierobežojumus (atļautie produkti – auzu pārslas, vista, zaļās pupiņas, rieksti, proteīna batoniņi, āboli, dārzeņi, zivis) un treniņus: pirmdienas un ceturtdienas veltītas plecu daļas treniņiem, otrdienas un piektdienas – bicepsiem, trešdienas un sestdienas – mugurai un tricepsiem, un katru dienu pirms brokastīm – 45 minūšu garš kardio treniņš. Rezultāts ir acīm redzams: „Man zvanīja draugs, lai pateiktu, ka viņa ofisā uz kolēģes dzimšanas dienas kūkas esot mans attēls. Kādreiz mani uz kūkām neviens nelika. Tas liek justies patiešām labi un vēl vairāk mudina sportot.”

Varoņa upuris

foto: Vida Press

Aktieris Pols Rads nav fitnesa fanātiķis, bet supervaroņa lomas dēļ filmā Skudrcilvēks viņam nācās par tādu kļūt. No uztura bija jāsvītro alkohols un ogļhidrāti un jāpievēršas intensīviem treniņiem. „Aizņēmos aktiera Krisa Prata treniņu pieeju: uz gadu atteikties no visa foršā, un tad varēsi tēlot varoni,” atklāja aktieris.

Nekad vairs 

foto: Vida Press

Lai līdzinātos profesionālam sportistam – bokserim (filmā Kreilis) –, arī aktierim Džeikam Gilenhālam nācās dzīvot un ēst kā atlētam. Viņam vajadzēja pieņemties svarā par 14 kilogramiem un ar treniņiem sešas stundas dienā (tādā aizņemtībā pat beigušās attiecības ar mīļoto sievieti Alīsiju Milleri) uzaudzēt atbilstošu muskuļu masu. Taču tas nekļuva par turpmāko dzīvesveidu: „Darbs un upuris ķermeņa labā – tas nav kaut kas, ko es vēlētos atkārtot.”

Sports iznīcina

foto: Vida Press

Pēc dabas kalsnajam aktierim Adrienam Brodijam ķermeņa transformācija filmas vārdā nav sveša (filmas Pianists dēļ viņš 2002. gadā sešās nedēļās nometis 14 kilogramus svara). Lomas filmā Plēsoņas dēļ viņš kā īsts profesionālis sešas reizes nedēļā cilājis smagus svarus un atteicies no seksa. Brodijs neliekuļo: „Es biju iznīcināts, pilnībā iznīcināts.” Bet pievilcīgs.

Varens kā lauva

foto: Vida Press

Lai iemantotu kareivja cienīgu prātu un ķermeni, filmas 300 dēļ četrus mēnešus Džerarda Batlera treniņi bijuši spartiski, intensīvi un pārņemti no krosfita nodarbībām. Olimpiskā svarcelšana, kardio, vieglatlētika un ēšana ik pēc pāris stundām. „Tas bija vareni! Uzvilkt apmetni un ķiveri un kaujas laukā justies kā lauvam,” tehnikas iedarbību slavē aktieris, kurš pēc filmēšanas esot slinkojis un tagad cenšas sabalansēt ēšanu ar daudz vieglākiem sporta veidiem.

Vīnogas burgers

foto: Vida Press

Lomas dēļ filmā A Komanda aktieris Bredlijs Kūpers esot katru dienu pavadījis divas stundas sporta zālē un ēdienkartē atteicies no sāls, cukura, alkohola un miltu izstrādājumiem. Tomēr pat iegūtās auguma aprises nespējot remdēt piedzīvotās ciešanas: „Tas bija šausmīgi, depresīvi un nomācoši. Mans kārums bija uz pusēm pārgriezta vīnoga, kurai pa vidu ielikts rieksts.”

Ēst, ēst un vēlreiz ēst

foto: Vida Press

Līdz šim vienmēr izskatīgo aktieri Krisu Hemsvortu formā esot noturējušas tādas sportiskās aktivitātes kā sērfošana, bokss un regbijs, bet lomai filmā Tors viņš bijis spiests nopietni pievērsties svarcelšanai un pārtikt no proteīna, augļiem, šķiedrvielām bagātiem dārzeņiem un veselīgajiem taukiem. Apzinīgais aktieris pat esot pārcenties, un viņa jaunajam augumam filmas kostīmi beigās esot izrādījušies par mazu. „Nogurdinošākais ir ēst tad, kad neesi izsalcis.”