Restorānā "3 pavāri" katrs atnestais šķīvis ir kā piedzīvojums

Restorānā "3 pavāri" katrs atnestais šķīvis ir kā piedzīvojums

Jauns.lv

Restorāns. Atšķirīgs un neierasts Rīgas restorānu vidē, jo te viss notiek jūsu acu priekšā, neslēpjot to, kā ēdiens nonāk uz šķīvja, kā gatavo kafiju un kā sagriež maizi. Bet – pēc kārtas.

Ienākot pa durvīm 3 pavāru restorāna telpās, ikviens sajūtas tā, it kā viņu jau sen te būtu gaidījuši. Paveroties plašajā restorāna zālē, liekas – nav nevienas vietas, kura būtu par sliktu, lai tur apsēstos. Te augstie galdiņi pie logiem, kur paveras skats uz mūru sienām un garāmgājējiem, te klubkrēsli, te restorāna standarta augstuma galdiņi solīdākām sarunām. Bet pats interesantākais – bāra lete, kas ir pašā telpas centrā un kas tad arī ir vieta, kur vajadzētu sēdēt. Taču vietas te gandrīz nekad nav, ja vien neesat to rezervējuši. 3 pavāru restorāna interjers ir vienkāršs, plašajās telpās mijas gaišais ar tumšo. Pie sienām Evijas Ķirsones gleznas, kuras saista ar košumu. Mājīgi un harmoniski. Liels bonuss – vakaros savu mašīnu varat atstāt teju pie durvim, no plkst. 20 maksa par stāvvietu visu nakti ir tikai lats. Jo patiesība ir tāda, ka 3 pavāru restorānā var rasties vēlme palikt vēl brītiņu ilgāk un pabaudīt vēl nedaudz vairāk.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc gribētos palikt ilgāk, protams, ir ēdiens, kurš top trīs lielisku pavāru – Ērika Dreibanta, Mārtiņa Sirmā un Rūtas Rietumas – izpildījumā. Tas ir pārdomāts, pārsteidzošs, it kā vienkāršs, bet tik oriģināli atšķirīgs.

Katrs atnestais šķīvis ir kā piedzīvojums, kā pārsteigums – ik pa laikam roka stiepjas tos nobildēt. Diena šeit sadalīta divās daļās. No plkst. 12 līdz 16 vai nedaudz ilgāk – pusdienas. Viss notiek ātri, tomēr nezaudējot īpašo pārsteiguma momentu. Dienā pieejama zupa (Ls 2,10), otrais ēdiens un deserts (Ls 1,90).

Lieki teikt – tie katru dienu mainās. Pēc tam jau nāk vakara karte, kas piedāvā vēl ko daudz vairāk, mijoties pārsteigumam ar eleganci, mirkļa burvībai ar nezināmo. Arī vakara ēdienkarte mainās ik dienu. Salāti un uzkodas (Ls 3 – 5), piemēram, krāsainie biešu salāti ar kazas sieru un ķirbju sēklu eļļu, arī zupas (Ls 3,50), piemēram, gliemežu zupa, svaigas austeres (Ls 1,60). Otrajā vairāki gaļas un zivju ēdieni (Ls 7 – 14), un te jūs iepriecinās gan pašmāju zandarts, gan jūras velns, gan piena sivēns un jērs.

Bet pirms visa tā – nebrīnieties, ka maizes groziņš nav klasiskā izpratnē grozs ar maizi, bet pavisam kas cits. Te jūsu acu priekšā noliek cepamo papīru, kurš pārvēršas par mākslas darbu. Pavārs zigzagā uzliek kaņepju eļļu, pa vidu – aioli mērci, nelielas piciņas bazilika eļļas, vienā malā humusu ar kaņepēm, un to visu papildina pašceptas maizes un grisīni. Par visu jums pastāstīs, un atliks tikai atvērt mazo, balto tūbiņu ar sviestu, to izspiest uz papīra un baudīt. Tikai un vienīgi baudīt.

Dienā vīna izvēle ir katra paša ziņā, bet vakarā par to parūpēsies vīnzinis, un, pasūtot kafiju, varat būt droši, ka tā būs baristas gatavota. Punktam uz i izvēlieties kādu no desertiem (Ls 3,50), pat tad, ja vēderā vairs nav vietas, un ideālam balansam – dzērienu no plašajiem dižestīva ratiem.

Torņa ielā 4 (Jēkaba kazarmās BII). Atvērts no 12.00 līdz 23.00 (sv., p. slēgts)

Signe Meirāne, www.cetrassezonas.lv / Foto: Ojārs Jansons