Jaunais restorāns gardēžiem - Biscuit
Jaunā restorāna nosaukums liek domāt, ka piedāvājumā ir franču karte, bet tas nav tiesa, jo plašajā klāstā ir ēdieni no visas Eiropas. Tiesa gan, šeit tiešām vairāk dominē klasiskais franču šarms un izjustā vienkāršība gan ēdienkartē, gan mēbeļu un aksesuāru izvēlē interjerā.
Tam, tāpat kā divos iepriekšējos šā saimnieka restorānos (Navat Club un Uzbekistāna), tiek pievērsta īpaša uzmanība. Katra detaļa – no ieejas līdz pat virtuves durvīm – ir pārdomāta un saskaņota. Par to parūpējusies dizainere no Maskavas Marija Berjukova, kas ir arī vairāku Maskavas labāko restorānu dizaina autore. Trīs maigos toņos ieskautās zāles ir it kā vienādas, tomēr katra ar savu noskaņu. Īpašs uzsvars likts uz traukiem, kuri speciāli šim restorānam pasūtīti Krievijā. Tie darināti no īpašā kaula porcelāna (tiek ražoti Imperatora Porcelāna rūpnīcā kopš 1744. gada) un izceļas ar izteiktu plānumu un dizainu. Pat tējas kanniņas ir no šā porcelāna, un to forma vien liek tējas dzeršanas procesu novērtēt kā sevišķi skaistu.
Biscuit
Ēdienkarte šeit ir īpaša, jo tās radīšanā un izpildījumā piedalās šefpavārs Mihails Markins, kurš pirms tam strādājis izcilās ēdināšanas iestādēs Maskavā un – to var teikt pavisam droši – zina, kā ir jāgaršo ēdienam labas klases restorānā. Ēdienkartē – labākie ēdieni no visas Eiropas un arī pa kādai pasaules klasikai. Tās dāsnais klāsts var sagādāt problēmas, jo ikviens ēdiens uzrunā kā tieši tas, kurš jānobauda. Plašajā uzkodu kartē gan tunča un liellopa tartars, gan Cēzara un neparastāki salāti. Liellopa karpačo mīļotājiem noteikti jānomēģina Argentīnas liellopa karpačo, kurš ir tik izsmalcināts un maigs, ka pats kūst uz mēles (Ls 8,50). Pēc uzkodām (Ls 3,50 – 8,80) pieejamas arī zupas (Ls 3,20 – 6,50), picas (Ls 3,50 – 6,90) un pastas (Ls 4,40 – 8,90), bet ideāla izvēle būs kāds no otrajiem ēdieniem, ko cep uz atklātas liesmas. Te ir gan dorada, gan lasis, gan liellops un rib eye steiks (ceļo no Amerikas). Garneļu un jūras velšu cienītājiem – grilētās garneles pārliecinās pat lielāko skeptiķi (Ls 14,50). Ikvienu ēdienu pasniedz ar dažādām mērcēm – olīveļļu ar garšaugiem, Holandes vai tartara. Pirms un pa vidu maltītei – šefa kompliments. Tas var būt gan laima un šampanieša sorbē, gan avokado ar jūras ķemmītēm un apelsīnu želeju, gan kas cits.
Desertā – tūkstoškārtu kūka vai maigais marakujas creme brule (Ls 4 – 6), pašmāju sorbetu un saldējumu izlase. Punkts uz i – tasīte Illy espresso un, kas zina, varbūt malciņš kāda dižestīva.
Restorāns Biscuit, A. Pumpura ielā 3