Baltais kokos
Baltais kokosrieksts pasaulē ir retums un Latvijā nav redzēts, tādējādi tas simbolizē kaut ko īpašu un unikālu. Tieši šādu vēsti saviem viesiem vēlējās sniegt kokteiļrestorāna Baltais kokos īpašnieki Raimonds Kovaļenoks, Ivars Kampernovs un Indars Pučka.
Vieglo un gaisīgo interjeru veidojusi jaunā interjera dizainere Laura Lūsēna roku rokā ar pašiem īpašniekiem, kuri ne mazums pūļu pielikuši daudzu interjera elementu izveidošanā – no vīna turētāja līdz sienas dekoriem.
Baltais kokos tiek pozicionēts kā kokteiļu restorāns (šeit nobaudāmi 36 dažādi mohito, pat ar lakricas lācīšiem!), bet ēdienkartē uzsvars ir uz garnelēm, kas ietilpst lielākajā daļā ēdienu, jo pašiem īpašniekiem tās vienkārši ļoti garšo. Protams, garneles nav vienīgais, ko te iespējams nobaudīt. Plašajā ēdienkartē, par kuru rūpējas šefpavārs Vladislavs Iļjins, ir daudz kas – zupas, pastas, salāti, uzkodas, otrie ēdieni un deserti. Zupu mīļotājiem noteikti ieteicams paņemt pikanto šefpavāra īpašo garneļu izlases zupu (Ls 4,80), uzkodās kārdinošas ir kokosriekstu skaidās panētas tīģergarneles ar saldo čili mērci (Ls 3,80), no salātiem klasikas mīļotāji var ņemt Cēzara salātus ar tīģergarnelēm (Ls 4,20) vai arī ko interesantāku: mango salātus ar tīģergarnelēm un pasifloras mērci (Ls 4,70). Sātīgākām pusdienām vai vakariņām derēs rīsu nūdeles ar tīģergarnelēm un dārzeņu terijaki mērci (Ls 5,80), tīģergarneles ar pikanto tomātu mērci, fetas sieru un grila dārzeņiem (Ls 4,80), laša steiks ar fenheli un gailenēm, bet gaļas mīļotājiem – liellopa steiks ar rozmarīna mērci (Ls 11,90).
Bet atgriežamies pie kokteiļiem! To klāsts ir nudien bagātīgs (teju 130) un cenas sakarīgas (Ls 2,50 – 4,50). Mohito izlase – tiešām lielākā Latvijā, sākot ar klasiku, apspēlējot arbūzus, granātābolus, baziliku utt., un beidzot ar skaisto un gardo kazeņu mohito (Ls 4). Pārējie kokteiļi lielākoties tiek veidoti uz ruma bāzes, bet pilnīgi noteikti bārmenis pagatavos ko speciālu, ja plašajā kokteiļu kartē tiešām nevarēsiet atrast sev tīkamo. Arī vīns te ir, bet, protams, mazākā klāstā nekā kokteiļi, un vairāk tādi, kādus esam pieraduši redzēt plauktos jau ilgāku laiku un pārzinām to garšas.