Idejas gardai ceturtajai Adventei

Idejas gardai ceturtajai Adventei

Jauns.lv

Ceturto Adventes svētdienu raidījums “Garšīgi dzīvojam” sagaidīs ar trīs izcili gardiem ēdieniem un aromātisku karstvīnu. Gardēža un diriģenta Jāņa Ozola virtuvē Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā viesosies dziedātāja Linda Leen.

Idejas gardai ceturtajai Adventei...

Karstvīns ir viens no tradicionāliem ziemassvētku dzērieniem, ko var pagatavot pēc dažādām receptēm. Karstvīnu garšas ziņā standartu nav, un katrs var eksperimentēt ar savu garšvielu komplektu. Jānis Ozols raidījumā piedāvā interesantu garšvielu salikumu ar vērtīgu un veselīgu papildinājumu – medu un svaigu apelsīnu sulu. Pirmajā ēdienā franču sīpolzupa Jāņa Ozola variācijās, otrajā – interesanti pagatavota vistas fileja ar dārzeņiem, saldajā – piparkūku kārtojums, kas patīkami pārsteigs ar savu garšu gammu.

Ja vēlies jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, laikus sagādā šādus produktus

Karstvīns ar apelsīniem

10 personām tev vajadzēs:

2 pudeles sarkanvīna

4 apelsīni

1 neliela sakņu selerija

400 g kāļa

2 lieli kartupeļi

2 vidēji pastinaki

2 lielas ķiploka daiviņas

2 ēdamkarotes olīveļļas

½ tējkarotes romiešu ķimeņu

Daži zariņi salvijas

4 vistas filejas, katra ap 140g

4 šķēles prošuto (tradicionālais itāļu vītinātais cauraudzis)

4 personām tev vajadzēs:

4 sīpoli

Olīveļļa

Rozmarīns

Timiāns

Ēdamkarote miltu

Lauru lapas

Vistas buljons

Glāze sausā baltvīna

Sāls, pipari

Ciabatta maize

Sviests

Ķiploki

siers

4 personām tev vajadzēs:

300 g piparkūku

80 ml konjaka

250 g grauzdētu pekanriekstu

200 ml 35% saldā krējuma

150 g cukura

100 g tumšās šokolādes

200 g saldētu aveņu

70 g baltvīna

Tiekamies sirsnīgā gaisotnē ceturtajā Adventē jau šosvētdien, 22. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumā TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā

Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš