Idejas gardai ceturtajai Adventei
Ceturto Adventes svētdienu raidījums “Garšīgi dzīvojam” sagaidīs ar trīs izcili gardiem ēdieniem un aromātisku karstvīnu. Gardēža un diriģenta Jāņa Ozola virtuvē Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā viesosies dziedātāja Linda Leen.
Karstvīns ir viens no tradicionāliem ziemassvētku dzērieniem, ko var pagatavot pēc dažādām receptēm. Karstvīnu garšas ziņā standartu nav, un katrs var eksperimentēt ar savu garšvielu komplektu. Jānis Ozols raidījumā piedāvā interesantu garšvielu salikumu ar vērtīgu un veselīgu papildinājumu – medu un svaigu apelsīnu sulu. Pirmajā ēdienā franču sīpolzupa Jāņa Ozola variācijās, otrajā – interesanti pagatavota vistas fileja ar dārzeņiem, saldajā – piparkūku kārtojums, kas patīkami pārsteigs ar savu garšu gammu.
Ja vēlies jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, laikus sagādā šādus produktus
Karstvīns ar apelsīniem
10 personām tev vajadzēs:
2 pudeles sarkanvīna
4 apelsīni
2 kanēļa standziņas
8 krustnagliņas
6 ēdamkarotes medus
10 smaržīgie pipari
4 personām tev vajadzēs:
1 neliela sakņu selerija
400 g kāļa
2 lieli kartupeļi
2 vidēji pastinaki
2 lielas ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes olīveļļas
½ tējkarotes romiešu ķimeņu
Daži zariņi salvijas
4 vistas filejas, katra ap 140g
4 šķēles prošuto (tradicionālais itāļu vītinātais cauraudzis)
4 personām tev vajadzēs:
4 sīpoli
Olīveļļa
Rozmarīns
Timiāns
Ēdamkarote miltu
Lauru lapas
Vistas buljons
Glāze sausā baltvīna
Sāls, pipari
Ciabatta maize
Sviests
Ķiploki
siers
4 personām tev vajadzēs:
300 g piparkūku
80 ml konjaka
250 g grauzdētu pekanriekstu
200 ml 35% saldā krējuma
150 g cukura
100 g tumšās šokolādes
200 g saldētu aveņu
70 g baltvīna
Tiekamies sirsnīgā gaisotnē ceturtajā Adventē jau šosvētdien, 22. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumā TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā