Kotletītes panē miltos, tad saputotajā olā un beidzot sasmalcinātajās kukurūzas pārslās.
Kraukšķīgās kotletes no siera un desas
Šodien pusdienās izmēģini pagatavot kraukšķīgās un sātīgās siera-desas kotletes. Īpaši labi tās garšo, ja tiek panētas kukurūzas pārslās.
Sastāvdaļas:
cietais siers (''Ievas'' siers) 200g
4 desiņas
2 olas
2 ēd.k. skābā krējuma
4 ēd.k. miltu
eļļa cepšanai
nesaldinātas kukurūzas pārslas
milti panēšanai
2 ķiploka daiviņas
Gatavošana:
Uz smalkās rīves sarīvē sieru.
Smalki sagriež desiņas.
Pie siera un desiņām piesit vienu olu un 2 karotes skābā krējuma, arī ķiploku, izmaisa.
Kotletīšu masai var pievienot arī sasmalcinātus zaļumus.
Tad pievieno miltus.
Miezerī sadrupina kukurūzas pārslas.
No sagatavotās masas izveido nelielas kotletītes.
Kotletītes panē miltos, tad saputotajā olā un beidzot sasmalcinātajās kukurūzas pārslās.
Sakarsētā eļļā cep zeltaini brūnas.
Pasniedz ar dārzeņu salātiem vai ar skābo krējumu.
Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: All Over Press