Saldā biešu un bumbieru krēmzupa
Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.
Sastāvdaļas:
1 neliela biete
1 liels bumbieris
1/3 tēj. ābolu etiķis vai kads cits 5% etiķis
2 tēj.k vaniļas cukurs
cukurs pēc garšas,ap 2-3 ēd.k
5 krustnagliņas
5 smaržīgie pipari
50ml saldais krējums
mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
Bieti nomizojam, sagriežam plānos, mazos kubiņos, lai ātrāk izvārās. Aplejam ar ūdeni tik, lai bietes viegli nosegtas. Piemetam krustnagliņas, piparus, cukuru un vāram, līdz bietes mīkstas. Kad bietes mīkstas, jāizņem krustnagliņas un pipari.
Pievienojam sagrieztu bumbieri, vaniļas cukuru un etiķi. Turpinam vārīt, līdz bumbieris mīksts.
Visu sablenderējam, pielejam saldo krējumu un vēl sablenderējam.
Pasniedzam karstu, var izdekorēt ar mandeļu skaidiņām.
Mandeļu skaidiņas būs ne tikai acu dekors, bet arī papildinājums garšas buķetei.
Varbūt, uzmetot aci var uzminēt, ka gatavota zupa no bietēm, bet ja nogaršotu ar acīm ciet, tad neviens nezinās, no kā tā gatavota.
Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.