Saldā biešu un bumbieru krēmzupa
Uzmetot aci, var uzminēt, ka gatavota zupa no bietēm, bet, ja nogaršotu ar acīm ciet, tad neviens nezinās, no kā tā gatavota.

Saldā biešu un bumbieru krēmzupa

Jauns.lv

Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.

Saldā biešu un bumbieru krēmzupa...

Sastāvdaļas:

1 neliela biete

1 liels bumbieris

1/3 tēj. ābolu etiķis vai kads cits 5% etiķis

2 tēj.k vaniļas cukurs

cukurs pēc garšas,ap 2-3 ēd.k

5 krustnagliņas

5 smaržīgie pipari

50ml saldais krējums

mandeļu skaidiņas

Pagatavošana:

Bieti nomizojam, sagriežam plānos, mazos kubiņos, lai ātrāk izvārās. Aplejam ar ūdeni tik, lai bietes viegli nosegtas. Piemetam krustnagliņas, piparus, cukuru un vāram, līdz bietes mīkstas. Kad bietes mīkstas, jāizņem krustnagliņas un pipari.

Pievienojam sagrieztu bumbieri, vaniļas cukuru un etiķi. Turpinam vārīt, līdz bumbieris mīksts.

Visu sablenderējam, pielejam saldo krējumu un vēl sablenderējam.

Pasniedzam karstu, var izdekorēt ar mandeļu skaidiņām.

Mandeļu skaidiņas būs ne tikai acu dekors, bet arī papildinājums garšas buķetei.

Varbūt, uzmetot aci var uzminēt, ka gatavota zupa no bietēm, bet ja nogaršotu ar acīm ciet, tad neviens nezinās, no kā tā gatavota.

Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.

Aurore: portāla mammamuntetiem.lv reģistrētā lietotāja Taschinka/ Foto: All Over Press