Valters Krauze gatavo kā restorānā
“Es Rīgā esmu dzīvojis trīs dzīvokļos, un pirmā telpa, ko ievācoties izremontēju, vienmēr bijusi virtuve. Jo man ļoti patīk gatavot,” atzīstas raidījuma “Garšīgi dzīvojam” viesis, populārais TV raidījumu un šovu vadītājs Valters Krauze. Šajā raidījumā viņam ir iespēja iemācīties receptes no raidījuma vadītāja, gardēža un mūziķa Jāņa Ozola.
“Restorāns mājās” – tā saucas ne tikai diriģenta Jāņa Ozola izveidotais kulinārijas blogs, bet droši tā varētu saukt arī raidījumu “Garšīgi dzīvojam” un jo īpaši šo. Pīles krūtiņa granātābolu mērcē ir viegli pagatavojams, smalks un gards ēdiens. Izejvielas gan nav lētas, bet, gaidot Valentīndienu, ir vērts savus mīļotos iepriecināt ar kaut ko neikdienišķāku. Vēl šajā raidījumā abi gardēži gatavos šķiņķa un mārrutku salātus, kā arī apbrīnojami gardus banānu un valriekstu kēksiņus. Ja vēlaties jau svētdien pagatavot šos ēdienus, tad laikus jāsagādā:
Pīles krūtiņai granātābolu mērcē divām personām tev vajadzēs:
2 pīles krūtiņas
100 g sviesta
Olīveļļa
Timiāna zariņi
1 ķiploks
250 ml granātābolu sulas
1 ābols
2 ēdamkarotes medus
Sāls, pipari
Mazs čili gabaliņš
1 kg kartupeļu
6 burkāni
300 g sparģeļu
1 puravs
1 ēdamkarote sarkanā vīna etiķa
12 banānu un valriekstu kēksiņu pagatavošanai tev vajadzēs:
150 g sviesta
130 g brūnā cukura
2 olas
150 g miltu (vēlams 60 g pilngraudu miltu un 90 g balto miltu)
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
70 g mazliet apgrauzdētu un sasmalcinātu valriekstu
3 banāni
1 citrona vai laima sula
125 g Maskarpones siera
4 ēdamkarotes saldā krējuma
50 g valriekstu gabaliņu dekorēšanai
Šķiņķa un mārrutku salātiem
3 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
500 g vārītu kartupeļu
2 tējkarotes mārrutku
6 šķēles kūpināta cūkgaļas šķiņķa, saplūkāta gabalos
130 g jauktu lapu salātu
1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu
250 g vārītu biešu, sagrieztu kumosa lieluma gabalos
Kuru īpašo, receptēs neminēto ēdienu sastāvdaļu uz galda nolika Valters Krauze un kāpēc tā tik ļoti nepieciešama pie ēdieniem, ar kuriem vēlaties iepriecināt savus mīļos vai nu Valentīndienā, vai vienkārši tāpat, uzzināsiet šo svētdien, 9. februārī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/
Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.