Ideja sātīgām un gardām vakariņām - kartupeļi ar cauraudzīti
Vai vakarā pēc darba nespēj izdomāt, kādu sātīgu maltīti lai pagatavo? Smelies idejas šeit!
Sastāvdaļas:
kartupeļi
kūpināts cauraudzis
kūpināts siers
sīpoli
ķiploks
nedaudz sviesta
garšvielas
Gatavošana:
Novāra kartupeļus ar mizu.
Kad tie ir atdzisuši, tos nomizo.
Cauraudzi sagriež šķēlītēs, sķēlītēs sagriež arī sieru.
Kartupelim iegriež robiņu (grāvīti) tā, lai tajā var ielikt šķēlīti siera.
Kartupeli aptin ar cauraudzi, ko piestiprina ar koka irbulīšiem.
Cepamajā veidnē apakšā ieber smalki sasmalcinātus sīpolus un ķiploku.
Virsū kārto sagatavotos, sapildītos kartupeļus.
Pārkaisa ar sev tīkamām garšvielām (oregāno, timiāns) un uzliek pa piciņai sviesta.
Cepamo trauku ar kartupeļiem liek cepeškrāsnī. Cep 200 grādos gatavus (cauraudzis pačurkstējis, siers pakusis, kartupelīši zeltaini brūni) !
Pasniedz ar zaļumiem/salātiem.
Lai labi garšo!