Cūkgaļa ar pikantajām aprikozēm
Šis ēdiens lieliski garšo ar dārzeņiem un kartupeļu biezputru vai rīsiem.

Cūkgaļa ar pikantajām aprikozēm

Jauns.lv
0

Latvietim neierasts salikums, taču – ēdiens ir patiesi garšīgs! Izmēģini! Ēdiens paredzēts 2 personām. Gatavošana 5 minūtes, cepšana 15 minūtes.

Cūkgaļa ar pikantajām aprikozēm...

Sastāvdaļas

2 lielas cūkgaļas šķēles (katra aptuveni 175 g)

4 gatavas aprikozes(pārgrieztas uz pusēm, bez kauliņa)

šķipsna kaltētu čili pārslu

2 tējk. muskavado (vai cita brūnā) cukura

sāls, pipari pēc garšas

sviests, eļļa - cepšanai

Gatavošana

1. Uzkarsē grilu vidēji karstu un liec cūkgaļas šķēles uz lielas cepumu plāts, kas izklāta ar foliju, lai gaļa nepilētu. Apzied gaļu ar mazliet eļļas, pasāli, sapiparo. Saliec aprikozes apkārt gaļai ar griezuma pusi uz augšu. Uzliec aprikozēm mazliet sviesta, pārkaisi ar čili un cukuru.

2. Visu grilē 15 minūtes (pēc 8 minūtēm apgriez gaļu uz otru pusi), līdz gaļa gatava, zeltaina un aprikozes mīkstas un mazliet lipīgas, bet vēl nejūk ārā. Pasniedz aprikozes kopā ar cūkgaļas šķēlēm, pārlej ar mērci, kas izveidojusies pannā. Lieliski garšo ar dārzeņiem un kartupeļu biezputru.

Žurnāls "100 Labi Padomi"/ Foto: All Over Press