Pusdienas zivju mīļotājiem - laša zupa
Šī recepte būs tieši laikā, ja vēlēsies pusdienās pagatavot kaut ko garšīgu, taču ne sarežģītu. Īpaši garšos zivju cienītājiem!
Sastāvdaļas:
laša zupas izlase (filejas, utml.)
kartupeļi
burkāni
dilles
garšvielas
Gatavošana:
Katlā ielej ūdeni un liek vārīties laša fileju.
Kamēr fileja vārās, no ūdens virspuses nosmeļ putiņas.
Kad fileja ir izvārījusies , to izceļ uz šķīvja.
Katlā palikušo buljonu izkāš caur sietu pārlejot (lai izkāstu asakas).
Buljonu ielej atpakaļ katlā.
Nomizo kartupeļus un burkānus.
Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē un visu ber katlā.
Lasi atdala no ādas un asakām, ber katlā.
Zupai pievieno garšvielas pēc patikas, sagriež un klāt pieber dilles.
Ja vēlas specifiskāku garšu, var pievienot buljona kubiņu, jo laša buljons pats par sevi ir maigs un ar neizteiktu garšu.
Recepte: Agita Gabrāne/ Foto: All Over Press, Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv