Latvijas jauno modes talantu skate pārceļas uz baznīcu un sola pārsteigt
Pērn LMA studentu skate šokēja ar dubļu performanci.
2014. gada 5. jūnijs, 15:02

Latvijas jauno modes talantu skate pārceļas uz baznīcu un sola pārsteigt

Jauns.lv

Šodien, 5. jūnijā plkst. 19.30 notiks ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu modes skate „Plūdi”. No jau ierastajām Mākslas akadēmijas telpām skate šogad pārcelsies uz Rīgas vēsturisko centru – Sv. Pētera baznīcu.

Tie, kas apmeklēja šo pasākumu pirms gada, noteikti atceras savdabīgo dubļu performanci, kad skatuves vidū, no dubļu čupas burtiski izlauzās vairāki kaili cilvēki. Šī gada scenogrāfijas autors, LMA 4. kursa students Einārs Timma atklāj, ka arī šoreiz skatītājiem galaikoties nevajadzēs un sola pārsteigt ar oriģinālu scenogrāfisko koncepciju. "Šim vērienīgajam pasākumam izvēlētais nosaukums „Plūdi” simbolizē atbrīvoto enerģiju, kas nojauc robežas, maina nosacījumus un rada svaigu ainavu. Jaunie modes dizaineri ir šīs plūdu atbrīvotās enerģijas daļa, kas izlaužas un pārveido esošo situāciju, atbrīvojot ceļu jaunajam un citādajam. Kā modes skates ievaddaļas centrālais elements tiek solīts kāds pārsteigums, kas būs nevainojams papildinājums iespaidīgajai Sv. Pētera baznīcas arhitektūrai. Tā būs visu laiku iespaidīgākā modes skate ever! Būs parādīts tas, ka plūdi sanes kaut ko..  Vairākas lietas no dažādām pusēm un avotiem kopā.. Vēl es varu piebilst, ka PLŪDI – tas ir tāds milzīgs spēks, šausmīgi lielas masas un nebeidzama straume, kas plūst un plūst, un pārplūst," stāsta Einārs.

Modes mākslas katedras vadītājs profesors Aigars Bikše ir pārliecināts, ka šis pasākums būs atmiņā paliekošs. „Akadēmijas studenti ir ļoti dažādi, un mēs vienmēr cenšamies atbalstīt visas viņu intereses. Tāpat mums ir svarīgi, lai kopējā modes skates noskaņa un radītais iespaids būtu spēcīgs un atmiņā paliekošs. Protams, izvēloties šī pasākuma norises telpu, mēs nevaram trāpīt visos mākslinieku izjūtu spektros, taču šajā procesā mums ļoti būtiski šķita savienot Rīgas kultūras mantojuma vēsturisko aspektu ar jauno dizaineru vēlmi izaugt un kļūt par Eiropas un arī pasaules līmeņa dizaineriem, un es ticu, ka mums tas ir izdevies,” komentē Bikše.

Modes skate „Plūdi” norisināsies š. g. 5. jūnijā Sv. Pētera baznīcā, Rīgā, Skārņu ielā 19. Ieeja no plkst. 19.30, sākums plkst. 20.00.

Teksts: Kasjauns.lv/Foto: Publicitātes foto