Rudens skaistākā modes tendence – violetie toņi. Grima padomi + FOTO
Amerikāņu dziedātāja un modele Dita fon Tīsa.
2014. gada 10. oktobris, 07:11

Rudens skaistākā modes tendence – violetie toņi. Grima padomi + FOTO

Jauns.lv

Viena no sezonas skaistākajām modes tendencēm – dažādu nokrāsu violetie toņi. Rudenī tie ir aktuāli arī grimā. Konsultē vizāžiste un grima skolas Imuarti Studio vadītāja Irīna Sališa.

Izvēloties rudens grimu, der visi violetie toņi – sākot no tumša baklažāna un gardas plūmes, beidzot ar košo purpursarkano. Visaktuālākais ir tā sauktās mirdzošās orhidejas tonis – to varētu raksturot kā saskaņu starp spilgtu fuksijas rozā un maigi violeto. Valdzinošs un noslēpumains, tas rada pašpārliecinātas sievietes tēlu.

Lūpas. Iezīmē lūpu kontūru!

Modē ir violetas lūpas dažnedažādos toņos – gan gaišos, gan tumšos, pat tuvu melnajam. Tikai der atcerēties – lai piesātināta toņa lūpu krāsa neizsmērētos pāri kontūrai, vispirms to nepieciešams fiksēt ar zīmuli – tādā pašā tonī kā lūpu krāsa vai tuvu tai.

Ar violetu tāpat kā sarkanu lūpu krāsu jāuzmanās – zobiem jābūt izteikti baltiem, lai krāsa izskatītos labi. Tā kā violetais ir dzeltenā pretkrāsa, zobu dzeltenīgums uz lillā lūpu fona izceļas.

Atceries, ka, lietojot tik spilgtu lūpu krāsu, pārējam grimam jābūt vienkāršam. Pietiek tikai uzkrāsot skropstas.

Acis. Violets + rozā

Violetas ēnas lieliski saskan ar rozā. Lai iegūtu tādu grimu kā aktrisei Skārletai Johansonei, uz plakstiņiem un nedaudz virs acs locījuma līnijas klāj rozā ēnas.

Rozā ēnas atsvaidzinās grimu un neļaus violetajam radīt drūmu noskaņu. Pēc tam plakstiņu no tā vidus daļas virzienā uz ārējo kaktiņu ieēno ar violetu, ar to pašu iekrāso apakšējo skropstu līniju. Nobeigumā acs mirdzumam iekšējo kaktiņu iepunktē ar perlamutra ēnām un, protams, neaizmirsti uzklāt tumšu skropstu tušu.

Violetais ir vēss tonis, tāpēc vislabāk piestāvēs brūnām un zaļām acīm. Taču tas nenozīmē, ka sievietēm ar zilām un pelēkām acīm no tā jāatsakās. Lietojot violetas ēnas, klāj tās tikai nedaudz un ārējā acs kaktiņā, kombinējot ar siltu toņu ēnām, piemēram, zeltītām. Aktuāli perlamutrīgas ēnas maigā lavandas tonī klāt vienīgi iekšējā acs kaktiņā, pārējo plakstiņu ēnot bēšīgu.

Skropstas. Iezīmē skropstu līniju ar acu zīmuli

Ja skropstas krāso ar spilgtas krāsas tušu, tad, lai acis nezaudētu izteiksmīgumu, iezīmē skropstu līniju ar melnu vai pelēku acu zīmuli.

Nagi. Rudenī atkal ir aktuālas tumšas lakas

Vasarā priekšroku devi nagiem, kas nolakoti pasteļtoņos, savukārt rudenī īpaši aktuālas ir tumšas nagu lakas – baklažāna, melleņu un kazeņu tonis.

Vaigi. Vaigu sārtums – tikai brunetēm, ne gaišmatēm

Košs vaigu sārtums mirdzošās orhidejas tonī lieliski izskatīsies brunetēm ar iedegušu sejas ādu, kā arī kontrastainām sievietēm – ar gaišu ādu un melniem matiem.

Sievietēm ar gaišiem matiem no spilgti rozā vaigiem gan jāatsakās – tie varētu izskatīties vulgāri.

Guna Puisāne, žurnāls „OK!” / Foto: All Over Press un no publicitātes materiāliem (veikali Drogas, The Body Shop, Douglas, Biotēka)