Pēc izskata šādi pagatavoti šampinjoni atgādina modīgos franču cepumiņus – makarūnus.
Šampinjonu makarūni ar zilo sieru un pistācijām - recepte
Šampinjonus ir gatavojusi katra saimniece. Taču šis ir vēl viens to pagatavošanas veids, kas priecē gan acis, gan vēderu! Pārsteidz savus ciemiņus ar šīm neparastajām uzkodām un - labu ēstgribu!
Sarežģītība:
vienkārši
Porcijas: 10 gb.
Pagatavošanas laiks:
15 min.
Sastāvdaļas
20 balti šampinjoni
100g zilais siers
100g tīrītas pistācijas
2 ēd.k. turku/grieķu jogurts
1 tējk. konjaks
Pagatavošana
Sieru pārlikt bļodiņā, pievienot jogurtu un konjaku un saspaidīt ar dakšu, līdz masa kļūst viendabīga. Pistācijas sasmalcināt un iebērt šķīvī.
Sēnes notīrīt (nemazgāt!), izgriezt kājiņas. Ar siera masu piepildīt šampinjonu un piespiest klāt otru šampinjonu tā, lai krēms izspiežas gar malām. Šampinjonus apviļāt smalcinātajos riekstos, lai rieksti pielīp pie siera masas. Atkārtot to pašu ar pārējiem šampinjoniem.
Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto