5 padomi, kā apieties ar kukurūzas vālīti
Notīrītas vālītes vāra 20–30 minūtes lielā ūdens daudzumā, kam pievienots piens un cukurs; sāli neber klāt, jo tas padara kukurūzas graudiņus cietus.
* Lai dabūtu graudus nost no serdes, vālīti ar plakano galu atspiež pret virtuves dēlīti un ar asu nazi nogriež graudiņus; no vienas prāvas vālītes sanāk pat 150 g graudu.
* Sevišķi dekoratīvi izskatās šķēlēs sagriezta kukurūzas vālīte; šķēles izmanto zupām, salātiem un grilēšanai.
* Vārītas vālītes var gan apcept uz pannas, gan arī grilēt – tāpat vai ietītas folijā. Ja grilē folijā, sāli un garšvielas pārkaisa pirms grilēšanas, ja cep tāpat, tad labāk pārkaisīt jau gatavām vālītēm. Sevišķi labi ceptas un grilētas vālītes garšo kopā ar garšaugu sviestu.
* Ja vēlas knibināties ap svaigiem, nepāraugušiem graudiem, vālīti uzdur uz dakšiņas ar gariem zariem vai arī uz speciāla kukurūzas iesmiņa, kas reizēm nopērkams veikalos.
* Svaigas kukurūzas vālītes var pazīt pēc spīdīgajiem, gludajiem un piebriedušajiem graudiem.